Contrast
Groter

Terugblik op informatiebijeenkomsten en kennissessies

Informatiebijeenkomsten 2020 | Zuidplas Aardgasvrij

In februari en maart 2020 zijn vijf informatieavonden gehouden over onze weg naar 2050 waarin Zuidplas langzaam maar zeker aardgasvrij moet worden. In iedere dorp hebben wij een informatieavond gehouden. In Nieuwerkerk aan den IJssel zelfs twee, vanwege de grote belangstelling.

Hieronder vindt u de presentaties van:
– Jan Verbeek, wethouder Duurzaamheid
– Fabienne Bosschieter, programmamanager Duurzaamheid en Klimaatadaptatie
– Selçuk Akinci, projectleider Energietransitie  
– Raoul Santibanez
– Gert Lekkerkerk en Rolf Hommes

Jan Verbeek

Fabienne Bosschieter

Selçuk Akinci

Raoul Santibanez


Digitale informatiebijeenkomsten 2021 | Zuidplas Aardgasvrij

Grote kans dat u uw woning verwarmt met aardgas én dat u er ook mee kookt. Halverwege de 20e eeuw zijn we massaal van kolen overgestapt op aardgas. Dat was toen een hele verbetering. Maar de aarde roept nu opnieuw op om een overstap te maken: naar duurzame oplossingen. Door aardgasvrij te leven stoten we minder CO2 en vervuilende gassen uit, maken we onszelf minder afhankelijk van gas uit het buitenland én zijn we dus voorbereid op een toekomst zonder aardgas. Door nu al van gas af te stappen, zijn we een tekort in de toekomst voor!


KENNISSESSIES | ALTERNATIEVE WARMTEBRONNEN

In januari 2021 organiseerden wij vier kennissessies waarin u meer informatie kreeg over verschillende warmtebronnen. Een aantal gastsprekers namen u mee in de wereld van groen gas en waterstof, warmtenetten, warmtepompen en kernenergie.

19 januari – Groen gas & warmtestof

25 januari – Warmtepompen

21 januari – Warmtenetten

28 januari – KernenergieKENNISSESSIES | CIRCULARITEIT

In deze online kennissessie namen we u mee in de wereld van leven zonder afval. Een wereld waarin de producten van nu, na gebruik worden gedemonteerd en de materialen grondstoffen zijn voor later. Yaël Ben Basat van iCircl, expert op het gebied van circulair (ver)bouwen, legde precies uit wat dit betekent. En waarom het juist nu zo belangrijk is dat we hier aandacht aan besteden. Ferry Warnaar van gemeente Zuidplas liet zien hoe de gemeente komt tot een leven zonder afval. Kijk de kennissessie terug of lees de meest gestelde vragen in de Q&A.

Duurzaam zuidplas
© Copyright 2024 Duurzaam Zuidplas