Contrast
Groter

Een gezond en comfortabel huis

Energie besparen door aanpassingen in uw woning: het is echt makkelijker dan u denkt. Goede isolatie zorgt voor minder tocht en vocht en houdt uw woning warm en comfortabel. Het zorgt ook voor een gezond binnenklimaat. Bovendien zorgt goed isoleren voor een lagere energierekening en een beter energielabel. En dát scheelt in uw portemonnee.

Investeren in isolatie betekent dus meer wooncomfort, een gezonde en comfortabele woonomgeving, lagere energielasten én een hogere waarde van uw woning. Doen dus! Maar denk wel goed na over met wie u in zee gaat. Verduurzamen is een vak en de goedkoopste oplossing is niet altijd de beste. Zelf isolatie aanbrengen kan natuurlijk ook. Een professioneel advies is daarbij geen overbodige luxe. In de praktijk komt het namelijk regelmatig voor dat isolatiematerialen en dampwerende folies verkeerd worden aangebracht. Ondanks alle goede bedoelingen bent u dan verder van huis. Verkeerd aangebrachte isolatie kan namelijk leiden tot vochtplekken, schimmelvorming en soms zelfs houtrot. Voor meer informatie en advies kunt u contact opnemen met het Duurzaam Bouwloket. U kunt een gratis telefonisch advies aanvragen en krijgt dan een advies op maat. Zij vertellen u welke stappen u het beste kunt nemen, met welke gecertificeerde bedrijven u in zee kunt gaan, welke subsidies er (mogelijk) zijn en wat het u uiteindelijk kost.

Energielabel B of hoger

Iedere woning in Nederland heeft een energielabel dat wordt uitgedrukt in A tot en met G. Hoe hoger het label, hoe duurzamer uw woning. Hoe u precies een hoger energielabel kunt krijgen, hangt af van het soort huis waarin u woont, het bouwjaar en de maatregelen die al genomen zijn. Een eengezinswoning die gebouwd is tussen 1975 en 1982, heeft bijvoorbeeld gemiddeld energielabel D. Dat komt meestal door de isolatie: die is wel aanwezig, maar heeft een lage isolatiewaarde of is inmiddels versleten. Om tot energielabel B of hoger te komen, kunt u de volgende maatregelen nemen:

Op www.verbeteruwhuis.nl staat wat u allemaal kunt doen om uw energielabel te verbeteren. Of neem contact op met het Duurzaam Bouwloket voor een advies op maat.

Duurzaam zuidplas
© Copyright 2022 Duurzaam Zuidplas