Contrast
Groter

Duurzaam Bouwloket

Het Duurzaam Bouwloket is een van de energieloketten die door de overheid zijn aangewezen om de inwoners van gemeenten te helpen bij het verduurzamen van hun woning. Het is een onafhankelijk loket. Het levert geen materiaal of diensten, wel adviseert zij de inwoners en kunnen de inwoners bij hen terecht met vragen over het verduurzamen van hun woning. Op dit moment adviseert het Duurzaam Bouwloket 116 gemeenten. Ook inwoners van gemeente Zuidplas kunnen bij hen terecht.

In 2020 heeft de gemeente Zuidplas het Duurzaam Bouwloket om extra ondersteuning gevraagd.

  1. Zij organiseren zij informatie- en thema-avonden.
  2. Er komt mobiele showroom met voorbeelden van isolatiemateriaal bij u in het dorp.
  3. Zij faciliteren collectieve inkoopacties voor duurzaamheidsmaatregelen
  4. U kunt een gratis telefonisch consult aanvragen via https://woningplanner.duurzaambouwloket.nl/consult/zuidplas
  5. U kunt ook een keukentafelgesprek aanvragen. Het Duurzaam Bouwloket vraagt hiervoor een eigen bijdrage van € 50,-

Na afloop van een telefonisch consult of een keukentafelgesprek krijgt u een advies op maat om uw huis te verduurzamen. Wilt u zich aanmelden voor een keukentafelgesprek of een telefonisch consult? Maak een afspraak via 072 743 39 56 of kijk voor meer informatie op de website van het Duurzaam Bouwloket.

Collectief inkopen van zonnepanelen

Gemeente Zuidplas organiseert samen met het Duurzaam Bouwloket en regionale vakkundige installateurs een collectieve inkoopactie voor zonnepanelen. Van 1 juni tot 1 september 2021 kunt u meedoen aan deze actie. Meer info vind u hier.

Wilt u meer weten over het samen aanschaffen van zonnepanelen? Bekijk dan de webinar over zonnepanelen. Eric Bibo, adviseur bij het Duurzaam Bouwloket vertelt u meer over de actie.


Duurzaam zuidplas
© Copyright 2021 Duurzaam Zuidplas