Zuidplas aardgasvrij!

Grote kans dat u uw woning verwarmt met aardgas én dat u er ook mee kookt. Halverwege de 20e eeuw zijn we massaal van kolen overgestapt op aardgas. Dat was toen een hele verbetering. Maar de aarde roept nu opnieuw op om een overstap te maken: naar duurzame oplossingen. Door aardgasvrij te leven stoten we minder CO2 en vervuilende gassen uit, maken we onszelf minder afhankelijk van gas uit het buitenland én zijn we dus voorbereid op een toekomst zonder aardgas. Door nu al van gas af te stappen, zijn we een tekort in de toekomst voor!

Informatieavonden Zuidplas Aardgasvrij!

In februari en maart 2020 zijn vijf informatieavonden gehouden over onze weg naar 2050 waarin Zuidplas langzaam maar zeker aardgasvrij moet worden. In iedere dorp hebben wij een informatieavond gehouden. In Nieuwerkerk aan den IJssel zelfs twee, vanwege de grote belangstelling.

Hieronder vindt u de presentaties van:
Jan Verbeek, wethouder Duurzaamheid
Fabienne Bosschieter, programmamanager Duurzaamheid en Klimaatadaptatie
Selçuk Akinci, projectleider Energietransitie  
Raoul Santibanez
Gert Lekkerkerk en Rolf Hommes

Doet u ook mee?

Verspreid over 2020 worden in Zuidplas drie reeksen van vier informatieavonden gehouden: in februari/maart, in juni en in november. Deze informatieavonden vinden in ieder dorp plaats. U krijgt tijdens deze avonden niet alleen informatie over de alternatieven voor aardgas in Zuidplas en wat aardgasvrij voor u inhoudt, maar u kunt ook vragen stellen of uw zorgen uiten. Daarnaast krijgt u concrete praktische informatie wat u nu al kunt doen om uw woning geschikt te maken voor aardgasvrij en welke financieringsmogelijkheden er zijn. Het Duurzaam Bouwloket is aanwezig met specialistische en technische kennis om uw vragen te beantwoorden. We hopen van harte dat u bij de avond aanwezig kunt zijn.

Duurzaam zuidplas
© Copyright 2020 Duurzaam Zuidplas