Contrast
Groter

Glasisolatie

Woningen hebben tegenwoordig veel én grote ramen en dat is mooi, maar dit heeft ook een grote invloed op de hoeveelheid warmte die uit een woning weglekt. Daarom is het verstandig om na te denken over de isolatiewaarde van het glas in uw woning. Er zijn meerdere mogelijkheden.

  • Dubbel glas: dankzij een laagje lucht tussen het glas kan er minder warmte ontsnappen.
  • HR++glas: dit wordt ook wel hoogrendementsglas genoemd en biedt meer isolatie dan gewoon dubbel glas. In plaats van lucht zit er een speciaal soort edelgas (argon of krypton) tussen de glasplaten. Ook heeft het glas een extra metaalreflecterende coating, die de buitentemperatuur van de binnentemperatuur scheidt. Daarnaast reflecteert de coating 90% van de warmtestraling terug naar binnen.
  • HR+++glas: driedubbel glas met als tussenlaag een edelgas en een coating. Hierdoor lekt er nagenoeg geen warmte meer door de ramen van uw huis.   

Vervanging kozijnen

Zijn uw kozijnen aan vervanging toe? Dan is het aan te raden om direct voor HR+++glas te kiezen. Als u alleen uw ruit zelf vervangt, dan is HR++glas vaak voordeliger. Tenzij u heel zeker bent van uw zaak raden wij u aan om niet zelf aan de slag te gaan. Glas zetten is een precisiewerk dat bij voorkeur door een professionele glaszetter moet worden gedaan. Als u het verkeerd zet, gaat dit ten koste van de isolatiewaarde.

Aan de slag?

Wilt u aan de slag met uw kozijnen en ramen, maar weet u niet waar te beginnen? Neem dan contact op met het Duurzaam Bouwloket via 01802-23007. Dit is het gemeentelijk energieloket voor ruim 100 Nederlandse gemeenten. Bij het isoleren van uw huis komt u mogelijk in aanmerking voor een Duurzaamheidslening of een Subsidie Energiebesparing Eigen Huis. Meer informatie over subsidie- en financieringsmogelijkheden vindt u op de financieringspagina.

Duurzaam zuidplas
© Copyright 2024 Duurzaam Zuidplas