Contrast
Groter

Verduurzamen via de VvE

Een energiezuinige woning heeft veel voordelen. De waarde van de woning stijgt, de maandelijkse energiekosten (woonlasten) gaan omlaag en bij grotere aanpassingen kan er zelfs een herziening van het energielabel aangevraagd worden. Dit alles komt het wooncomfort en een eventuele verkoop van de woning ten goede. Om uw woning energiezuinig te maken kunt u onder andere gevelisolatie, HR++ glas, zonnepanelen en zuinige en moderne cv-ketels of warmtepompen installeren. Daar zijn natuurlijk wel vakmensen voor nodig. En een positief besluit door het VvE-bestuur. Er zijn veel subsidies of andere financiële regelingen die u als VvE-bestuurder en/of eigenaar van een appartement kunnen helpen. Gebruik ze en maak vandaag nog werk van verduurzaming!

Tips

Er zijn verschillende leningen en subsidies die u aan kunt vragen wanneer u met de VvE wilt verduurzamen. Doe er vooral uw voordeel mee!

  • VvE Energiebespaarlening: Makkelijk energiebesparende maatregelen aanvragen!
  • Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH): Deze subsidie kan aangevraagd worden voor energieadvies (door een certificeert bedrijf) of energiebesparende maatregelen (bijvoorbeeld isolatiemaatregelen)
  • Subsidie energieadvies en procesbegeleiding: een goede adviseur is onmisbaar voor de juiste besluiten over de maatregelen voor energiebesparing. VvE’s kunnen subsidie krijgen tot 75% van deze advieskosten.

Aanbod voor Verenigingen van Eigenaren

Bent u bestuurder of beheerder van een VvE in gemeente Zuidplas? Wilt u in uw gebouw meer comfort én tegelijkertijd het groot onderhoud wegwerken én besparen op energiekosten? Meldt u dan aan voor een uitgebreide gratis intake via https://vveduurzaamheidsloket.nl/vves-in-zuidplas/. Een adviseur van VvE Duurzaamheidsloket komt langs en kijkt wat uw VvE kan doen om verder te verduurzamen. De adviseur brengt na de intake een offerte uit voor een energiescan met besluitvormingsbegeleiding tot en met de Algemene Leden Vergadering (ALV). Het VvE Duurzaamheidsloket zorgt ervoor dat u profiteert van de beschikbare subsidieregelingen, zodat de kosten voor het verduurzamingsproject deels door deze regelingen gedekt kunnen worden

Webinars:

Eerder zijn er verschillende webinars gegeven door verschillende partijen over hoe VvE’s kunnen verduurzamen. Via onderstaande buttons kunt u ze terugkijken en uw voordeel eruit halen.

Duurzaam zuidplas
© Copyright 2023 Duurzaam Zuidplas