Contrast
Groter

Verduurzamen via de Vereniging van Eigenaren

Een energiezuinige woning heeft veel voordelen. In de meeste gevallen stijgt de waarde van de woning, de maandelijkse energiekosten (woonlasten) gaan omlaag en bij grotere aanpassingen kan er zelfs een herziening van het energielabel aangevraagd worden. Dit alles komt het wooncomfort en een eventuele verkoop van de woning ten goede. Om uw woning energiezuinig te maken kunt u onder andere gevelisolatie, HR+++ glas, zonnepanelen en zuinige en moderne cv-ketels of (hybride) warmtepompen installeren. Daar zijn natuurlijk wel vakmensen voor nodig. En een positief besluit door het VvE-bestuur.

Tips

Er zijn verschillende leningen en subsidies die u aan kunt vragen wanneer u met de VvE wilt verduurzamen. Doe er vooral uw voordeel mee!

  • VvE Energiebespaarlening: Makkelijk energiebesparende maatregelen aanvragen!
  • Subsidieregeling verduurzaming voor verenigingen van eigenaars (SVVE): Deze subsidie kan aangevraagd worden voor energiebesparende maatregelen (bijvoorbeeld isolatiemaatregelen) of duurzame energieopwek met zonnepanelen of warmtepompen.
  • Subsidie energieadvies en procesbegeleiding: een goede adviseur is onmisbaar voor de juiste besluiten over de maatregelen voor energiebesparing. VvE’s kunnen subsidie krijgen tot 75% van deze advieskosten.

Aanbod voor Verenigingen van Eigenaren

Bent u bestuurder of beheerder van een Vereniging van Eigenaren (VvE) in gemeente Zuidplas? Wilt u in uw gebouw meer comfort én tegelijkertijd het groot onderhoud wegwerken én besparen op energiekosten? Meld u dan aan voor een gratis intake via duurzaam@zuidplas.nl. Een adviseur van Energie Garant komt langs en kijkt wat uw VvE kan doen om verder te verduurzamen. De adviseur biedt na de intake een optie aan tot energieadvies met besluitvormingsbegeleiding tot en met de Algemene Leden Vergadering (ALV). Daarbij zorgt Energie Garant ervoor dat u profiteert van de beschikbare subsidieregelingen, zodat de kosten voor het advies voor een groot deel door deze regelingen gedekt kunnen worden. Besluit u daarna om ook een variantenstudie uit te werken naar verschillende maatregelenpakketten en de uitvoering van de maatregelen voor te bereiden? Dan vergoedt gemeente Zuidplas de advieswerkzaamheden van Energie Garant voor u in deze stappen!

Duurzaam zuidplas
© Copyright 2024 Duurzaam Zuidplas