Contrast
Groter

Circulair ondernemen

Vooral voor bedrijven ligt er een unieke kans om de economie circulair te maken. Voor ondernemers begint dit al bij het aanpassen van de processen in hun bedrijf, kijken naar het product en hoe dit circulair kan worden verbeterd. Maar ook een duurzamere manier van inkopen kan de markt veranderen. Het zet de boel in beweging. Ondernemers moeten hier natuurlijk zelf het initiatief in nemen, maar de gemeente kan hierin zeker ondersteunen.

Bouwen

De gemeente Zuidplas heeft een grote bouwopgave. Dit is een unieke kans om de circulaire economie te stimuleren. De bouw gebruikt namelijk veel grondstoffen. Juist hier ligt een kans om materialen opnieuw te gebruiken en de waarde van grondstoffen te behouden. Ook slopen biedt kansen: het wordt gezien als ‘urban mining’ – oogsten in de stad en levert weer nieuwe grondstoffen op. Zo kunnen we met elkaar zorgen dat we toekomstbestendige woningen, bedrijven, voorzieningen en infrastructuur bouwen, zonder dat we de aarde verder uitputten.

Meer informatie over circulair inkopen? Bekijk dan de handleiding van Copper8 of het programma van Pianoo. Ons mailen kan natuurlijk ook! Meer tips over wat u kunt doen, vindt u op servicpunt-circulair.nl.

Duurzaam zuidplas
© Copyright 2022 Duurzaam Zuidplas