Contrast
Groter

Circulair ondernemen

Vooral voor bedrijven ligt er een unieke kans om de economie circulair te maken. Voor ondernemers begint dit al bij het aanpassen van de processen in hun bedrijf, kijken naar het product en hoe dit circulair kan worden verbeterd. Maar ook een duurzamere manier van inkopen kan de markt veranderen. Het zet de boel in beweging. Ondernemers moeten hier natuurlijk zelf het initiatief in nemen, maar de gemeente kan hierin zeker ondersteunen.

Wilt u aan de slag met circulaire economie en kunt u hierbij hulp gebruiken? Kijk voor meer informatie op: https://versnellingshuisce.nl/ Via hun platform kun je leren van ervaringen van anderen of kosteloos advies op maat aanvragen.

Circulaire kansen op bedrijventerreinen

ODMH, de Provincie en Groene Hart Werkt zijn gestart met het in kaart brengen van de circulaire kansen van reststromen op bedrijventerreinen en de eerste resultaten staan online op www.circulair.biz. Hier kan je: 

  • Zoeken naar waardevolle restromen in de CE grondstof zoekmachine Midden-Holland en inzicht krijgen in financiële waarde van deze CE grondstoffen.
  • Ontdekken welke CE grondstofstromen er beschikbaar komen op jouw bedrijventerrein.
  • CE kansen vinden waarmee je een kansrijke businesscase kan ontwikkelen. 
  • Benieuwd hoe een kans binnen jouw organisatie geïmplementeerd kan worden? Schrijf je direct in op de kans.

Bouwen

De gemeente Zuidplas heeft een grote bouwopgave. Dit is een unieke kans om de circulaire economie te stimuleren. De bouw gebruikt namelijk veel grondstoffen. Juist hier ligt een kans om materialen opnieuw te gebruiken en de waarde van grondstoffen te behouden. Ook slopen biedt kansen: het wordt gezien als ‘urban mining’ – oogsten in de stad en levert weer nieuwe grondstoffen op. Zo kunnen we met elkaar zorgen dat we toekomstbestendige woningen, bedrijven, voorzieningen en infrastructuur bouwen, zonder dat we de aarde verder uitputten.

Circulair inkopen

Meer informatie over circulair inkopen? Bekijk dan de handleiding van Copper8 of het programma van PianooOns mailen kan natuurlijk ook! Meer tips over wat u kunt doen, vindt u op servicepunt-circulair.nl.

Duurzaam zuidplas
© Copyright 2023 Duurzaam Zuidplas