Contrast
Groter

Regionale Energiestrategie

In Nederland zijn we hard bezig met het grootschalig opwekken van duurzame energie. We moeten de CO2-uitstoot namelijk flink verminderen. Zo voorkomen we dat de aarde verder opwarmt. Veel verschillende partijen in Nederland werken samen aan de Regionale Energiestrategie (RES). Ook in Midden-Holland waarin onze gemeente valt.

Regio Midden-Holland

Onze regio Midden-Holland bestaat uit de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard, Waddinxveen en Zuidplas. Samen met de drie waterschappen in de regio, de provincie Zuid-Holland, maatschappelijke organisaties, bedrijven en inwoners willen wij tot een zo goed mogelijk regionaal energieplan komen. De regio Midden-Holland is één van de dertig regio’s, die in Nederland invulling moeten geven aan het Nationale Klimaatakkoord.

Voorkeur voor zonnepanelen, met eventueel windmolens

In samenspraak met bewoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties heeft de regio Midden-Holland in de eerste versie van de Regionale Energie Strategie (RES) zoekgebieden aangewezen die geschikt zijn voor het grootschalig opwekken van duurzame energie uit zon en wind. De voorkeur gaat uit naar zonnepanelen op grote daken en langs infrastructuur. Mocht dit niet genoeg elektriciteit opleveren, dan worden de opties voor windmolens langs infrastructuur bekeken. Volksvertegenwoordigers van gemeenten, waterschappen en de provincie besluiten voor 1 juli of ze hiermee akkoord zijn. Meer informatie vindt u hier.

Documenten

Meer informatie over de RES en vervolgstappen vindt u op de website van RES Midden-Holland.

Weten wat de RES is en hoe u ook uw steentje kunt bijdragen? Bekijk dan de filmpjes!

Duurzaam zuidplas
© Copyright 2022 Duurzaam Zuidplas