Contrast
Groter

(Starter) Huis kopen of verbouwen

Iedere verbouwing is een kans

U hoeft uw huis niet in één keer geschikt te maken voor wonen zonder aardgas. Dit kunt u per kamer of verdieping doen. Als u het in stappen doet, is het betaalbaar en goed te overzien.

Verbouwen is dé kans om uw huis te verduurzamen. Als u het nu goed aanpakt, kunt u veel besparen. Neem contact op met het Duurzaam Bouwloket voor een gratis advies op maat. Bent u toe aan een nieuwe keuken? Ga dan voor een inductie kookplaat, niet voor gas. Milieu Centraal heeft een aantal handige tips voor een energiezuinige en duurzame keuken.

Bent u van plan om uw huis compleet te verbouwen? Ga dan langs het Duurzaam Bouwloket en laat u informeren over de isolatiemogelijkheden van uw huis. Mogelijk komt u in aanmerking voor een Duurzaamheidslening of een Subsidie Energiebesparing Eigen Huis.

Rentekorting op de hypotheek

Bent u van plan om een huis te kopen? Neem dan contact op met het Duurzaam Bouwloket om te kijken welke stappen u moet nemen om uw huis te verduurzamen. Via de gemeente Zuidplas kunt u een Duurzaamheidslening aanvragen. Voor verduurzamen van uw woning mag u extra lenen. Neem in de hypotheek ruimte voor bijvoorbeeld betere isolatie en zonnepanelen. U heeft dan wellicht hogere hypotheeklasten, maar u betaalt iedere maand minder voor energie. Bovendien stijgt de waarde van uw nieuwe huis, helpt u het klimaat en bent u beter voorbereid op wonen zonder aardgas.

Wist u dat u bij een aantal banken korting krijgt op uw hypotheektarief naarmate het energielabel van uw huis hoger is. Extra energiebesparende maatregelen kunnen vaak gratis meegefinancierd worden. Neem contact op met uw bank voor meer informatie of kijk op de website van de Vereniging Eigen Huis. Meer informatie over subsidie- en financieringsmogelijkheden vindt u ook op onze financieringspagina.

Duurzaam zuidplas
© Copyright 2023 Duurzaam Zuidplas