Contrast
Groter

Het vergeten plantseizoen

Voor velen is het voorjaar het ideale plantseizoen. Niets is minder waar. Door te planten in de herfst, kunt u bij het ontluiken van de lente al genieten van een groene en bloeiende tuin. En planten in het najaar biedt nog veel meer voordelen. Download de flyer van Steenbreek over het planten in de herfst. 

In de afgelopen 30 jaar werd vooral in het voorjaar geplant en is het najaar als plantseizoen naar de achtergrond verschoven. Volgens Stichting Steenbreek komt dat onder meer door de strenge winters, plantenteelt in containers in plaats van in de volle grond en verlegde interesses vanuit consumenten voor de tuin in het voorjaar. Terwijl de herfst het ideale moment is om te planten. Gedurende de hele maand oktober deelt Stichting Steenbreek dagelijks een planttip, om in de herfst lekker aan de slag te kunnen.

Meer informatie

Om het najaar als Het Vergeten Plantseizoen te presenteren besteedt Steenbreek hier de komende tijd veel aandacht aan, zowel op diverse (online) kanalen, in nieuwsbrieven, tv-programma’s, dagelijks tuintips en tuinmagazines. De acties en activiteiten zijn zowel op de particuliere tuinbezitter als de professionele groenbeheerder gericht. Alle activiteiten, evenementen, nieuws, informatie en tips staan op vergetenplantseizoen.nl. Op de website NLvergroent.nl worden de doelstellingen, overige activiteiten en informatie van de campagne NL Vergroent vermeld.

Duurzaam zuidplas
© Copyright 2024 Duurzaam Zuidplas