Contrast
Groter

Zonnepanelen op het dak

Met zonnepanelen op uw dak kunt u zelf energie opwekken. Hierdoor hoeft u minder of helemaal geen stroom meer te gebruiken van het net. Wanneer u zonnepanelen gaat installeren, is ook het beplanten van uw dak een goed idee. De lucht boven een sedum dak is namelijk vaak veel koeler dan op een normaal dak. Voor zonnepanelen de ideale omstandigheden! De panelen gaan langer mee en een dak met gras, mos en/of planten zorgt ervoor dat uw huis in de winter warmer blijft en in de zomer koeler. Dat scheelt stookkosten én elektriciteit voor een ventilator of airco.

Zonnepanelen + groen dak = meer rendement. Informeer bij een lokale installateur of het Duurzaam Bouwloket naar de mogelijkheden.

Aan de slag?

Wilt u aan de slag met zonnepanelen of wilt u een groen dak aanleggen, maar weet u niet hoe u moet beginnen? Neem dan contact op met het Duurzaam Bouwloket via 01802-23007. Dit is het gemeentelijk energieloket voor ruim 100 Nederlandse gemeenten. Er zijn diverse factsheets over energiebesparing: 

Wist u dat u zonnepanelen kunt leasen? Ook kunt u gezamenlijk via de postcoderoos zonnepanelen kopen. De opbrengst wordt in mindering gebracht op uw energierekening. Meer informatie vindt u op zonopzuidplas.nl.

Duurzaam zuidplas
© Copyright 2024 Duurzaam Zuidplas