Contrast
Groter

Dak-, gevel- en vloerisolatie

Goede isolatie verbetert uw huis, draagt bij aan een beter milieu en houdt u gezond. Isolatie gaat namelijk tocht, vocht en houtrot tegen. Een goed geïsoleerd huis houdt de warmte veel beter vast. Daardoor bespaart u flink op energie. Dat is ook nodig: als we geen energie besparen, lukt het niet om alle energie die in Nederland nodig is duurzaam op te wekken. Er zijn verschillende manieren om uw huis te isoleren:

  • Dak: met dakisolatie kunt u honderden euro’s besparen. En het mooie is: zowel schuine als platte daken lenen zich voor isolatie! Op de website van het Duurzaam Bouwloket leest u meer over het isoleren van een plat of schuin dak.
  • Gevel: om te voorkomen dat warmte verloren gaat via uw muren, kunt u de gevels (laten) isoleren. Er zijn drie opties voor gevelisolatie, namelijk spouwmuur-, buitengevel– en binnengevelisolatie. Het Duurzaam Bouwloket geeft meer informatie over buitengevelisolatie en spouwmuurisolatie.
  • Vloer: in huizen die gebouwd zijn vóór 1983 lekt vaak nog veel warmte weg via de kruipruimte. Een goed geïsoleerde ondergrond zorgt ervoor dat uw huis veel warmer en droger aanvoelt. Het Duurzaam Bouwloket geeft meer informatie over vloerisolatie.

Heeft u het vermoeden dat er vleermuizen in de spouwmuren van uw huis wonen of slapen? Dan mag u de spouwmuur niet zomaar vullen. Vleermuizen zijn een beschermde diersoort en dan u zult dan ontheffing moeten aanvragen bij de provincie. Laat onderzoek doen door een deskundige en bespreek of het nodig is voorzorgsmaatregelen te treffen.

Aan de slag?

Wilt u aan de slag met isolatie, maar weet u niet waar te beginnen? Neem dan contact op met het Duurzaam Bouwloket via 01802-23007. Duurzaam Bouwloket is het gemeentelijk energieloket voor ruim 100 Nederlandse gemeenten. Als u van plan bent om uw huis te isoleren, komt u mogelijk in aanmerking voor een Duurzaamheidslening, een Subsidie Energiebesparing Eigen Huis of een subsidie van de provincie.

Duurzaam zuidplas
© Copyright 2023 Duurzaam Zuidplas