Contrast
Groter

Isoleren: wat kan ik doen?

Dakisolatie

Met dakisolatie kunt u honderden euro’s besparen. En het mooie is: zowel schuine als platte daken lenen zich voor isolatie! Hieronder enkele tips en weetjes over dakisolatie.

 1. Met dakisolatie bespaart u gemiddeld €500,- per jaar op uw energierekening!
 2. Als u zelf dakisolatie aanbrengt, kan het zijn dat u de isolatiematerialen verkeerd aanbrengt, met vochtplekken, schimmelvorming en soms zelfs houtrot tot gevolg. U kunt het beter door een vakman laten aanbrengen.
 3. Het isoleren van een dak is niet goedkoop, maar verdient zichzelf dubbel en dwars terug door een lagere energierekening.
 4. Heeft u uw huis al geïsoleerd? Heeft u ook gekeken naar de isolatiewaarde? Isolatie met een hogere waarde houdt meer warmte vast.
 5. Er zijn verschillende isolatiematerialen op de markt, van glaswol tot platen van purschuim. Kunststof polyurethaan is heel geschikt om uw dak mee te (laten) isoleren Kijk goed welk materiaal het beste past bij uw situatie.

Gevelisolatie

 1. Huizen die gebouwd zijn na 1975 hebben altijd een vorm van gevelisolatie, dit is destijds door de overheid verplicht. De isolatiewaarde van deze materialen kan echter nog steeds laag zijn.
 2. Van de woningen in Nederland met een spouwmuur (woningen die gebouwd zijn na 1920) is deze bij ongeveer de helft nog niet geïsoleerd.
 3. Het isoleren van de spouw is vaak binnen een dag geregeld. Als het kan, gebeurt het vullen van de muur van buitenaf. U heeft dus geen werklui over de vloer!
 4. U hoeft niet bang te zijn dat uw huis vochtiger blijft als uw huis geïsoleerd is. Isolatiematerialen zijn altijd waterdampdoorlatend. Wel blijft het belangrijk dat uw huis goed geventileerd is.

Vloerisolatie

 1. Na het isoleren van uw vloer gebruikt u op jaarbasis gemiddeld 320 kubieke meter minder gas.
 2. Het isoleren van de vloer kost voor een gemiddelde woning ongeveer €1.800,-
 3. Vloerisolatie verdient zichzelf binnen zeven à tien jaar terug. Het rendement van een investering in vloerisolatie is daarmee te vergelijken met een rente van zeven procent op een spaarrekening.
 4. Het klopt dat u met vloerisolatie minder bespaart dan met gevelisolatie of dakisolatie. Toch is de besparing op uw gasrekening aanzienlijk: deze kan oplopen tot 15 procent per jaar.
 5. Vloerisolatie werkt niet voor alle vloeren hetzelfde. Het materiaal van uw vloer en de vochtigheid van de kruipruimte hebben grote invloed op het materiaal dat u het beste kunt gebruiken. Vraag een expert om advies.
Duurzaam zuidplas
© Copyright 2024 Duurzaam Zuidplas