Contrast
Groter
Natuur en milieu

Imker Co Bos

Al lange tijd hebben Co en Elma een echt bijeneiland in Nieuwerkerk aan den IJssel. En daar wonen niet zomaar een paar bijtjes! “We verzorgen op ons terrein ruim tienduizenden bijen,” vertelt Co Bos trots. “Mijn vader had vroeger een boerderij en hij was fan van de bij. 40 jaar geleden is de liefde voor die beestjes ook bij mij ontstaan. Nu verzorgen we onze bijen op een perceel ter grootte van 200 m2. Ik doe dat samen met mijn vrouw Elma.”

Co en Elma zijn ‘echte’ imkers en houden zich ook bezig met het onderwijzen van de jeugd. “Ik probeer hen te enthousiasmeren over de bij. Dat gaat soms via de scholen in Zuidplas, maar wij organiseren ook geregeld leuke uitjes, die door jong en oud druk bezocht worden. Zondag 11 juli 2021 bijvoorbeeld, dan is de open imkerijdag met een leuke speurtocht! Ik vind het prachtig om te zien hoe er de laatste tijd steeds meer aandacht is voor het leven van de bij. Maar ook wat zij eigenlijk betekent voor de natuur. Bijen zorgen er namelijk voor dat er bestuiving plaatsvindt. Daardoor kunnen bloemen en planten blijven groeien. De bij is dus niet alleen belangrijk voor het maken van honing, maar voor onze hele natuur en dus ook voor alle mensen. En niet helemaal onbelangrijk: ook voor een andere activiteit van ons, de Vitaminefiets!”

Wilt u meer weten over de Vitaminefiets van Co en Elma? Lees het hier!

Meer weten over de bijen in Zuidplas? Kijk dan op de pagina van Zuidplas Zoemt. Hier legt Co Bos ook uit hoe u het beste een eigen bijenhotel kunt maken.

Duurzaam zuidplas
© Copyright 2024 Duurzaam Zuidplas