Contrast
Groter
Natuur en milieu

MEESTERBLOEMBINDERIJ COEN VAN BUUREN

Meesterbloembinderij Coen van Buuren in Nieuwerkerk aan den IJssel is de eerste, en tot nu toe de enige, duurzaam gecertificeerde bloemist in de gemeente Zuidplas. Zij behaalden hiervoor de gouden status van de Barometer Duurzame Bloemist. Op donderdag 4 november kregen zij het erkende Sustainable Florist certificaat van wethouder Jan Verbeek uitgereikt.

Al een aantal jaar is duurzaamheid voor Meesterbloembinderij Coen van Buuren een aandachtspunt. Onlangs lukte het Coen en Eline van Buuren om het certificaat duurzaamheid te bemachtigen. Eline zegt: “We waren er nog niet toe gekomen om ons door een onafhankelijke organisatie te laten toetsen. Maar we willen aan particuliere én zakelijke klanten tonen dat we serieus met duurzaamheid bezig zijn en vinden het belangrijk dat we een toekomstbestendige bedrijfsvoering hebben.”

“Toekomstbestendig ondernemen betekent voor ons bewust omgaan met de wereld, zodat we deze kunnen blijven doorgeven aan de jongere generatie. Maar ook willen we ons mooie vak op verantwoorde wijze in stand houden. Duurzaamheid is in de hele keten van belang”, aldus Coen, die 10 jaar geleden de winkel in het Oude Dorp opende.

Inkoop en bedrijfsvoering

Gemiddeld heeft 70 procent van de ingekochte bloemen en planten in de winkel een milieukeurmerk, voornamelijk MPS-A(+). Ook keurmerken als EKO/Biologisch en On the way to Planetproof mogen ingekocht worden. Binnen de bedrijfsvoering zijn onder meer het verpakkingsmateriaal, water- en energiebeheer, de afvalscheiding en de schoonmaakmiddelen aangepakt. Ook is er zorg en aandacht voor medewerkers en wordt gewerkt conform cao. Afgelopen maart volgde het team een presentatie MVO4Holland voor het verduurzamen via het landelijke bloemistencollectief FloraNL. “Direct na de zomer hebben we het verduurzamen opgepakt en in oktober het certificaat behaald. Vóór die tijd werkten we al deels volgens de eisen van de Barometer en hebben we alvast wat zaken geregeld. Maar de kennis en ervaring van MVO4Holland heeft ons absoluut geholpen om het traject in een keer glansrijk af te sluiten met de gouden status. Het hoogst haalbare in de bloemisterij”, zegt Coen.

De bloemenspeciaalzaak uit het Oude Dorp staat bekend als een echte ‘omrijwinkel’ met ruim 100m2 winkelplezier. Naast bloemen en planten biedt Meesterbloembinderij Coen van Buuren een mooi assortiment glas- en aardewerk van onder andere Ecri Living, Fidrio Exclusive, DutZ, fotokunst van Umo Art Gallery en een prachtige collectie zijde bloemen van Silk-ka. Eline: “We zien dat steeds meer klanten waarde hechten aan een verantwoorder boeket of bloemstuk. Ook bedrijven maken steeds vaker de keuze voor duurzame partners en leveranciers. Wij dragen graag ons steentje bij door gegarandeerd duurzamer te leveren.”

Duurzaam zuidplas
© Copyright 2024 Duurzaam Zuidplas