Contrast
Groter
Energie & warmte

Voetbalvereniging Nieuwerkerk

Het duurzame nieuwe clubgebouw van Voetbalvereniging Nieuwerkerk

In 2016 bleek het pand van Voetbalvereniging Nieuwerkerk toch echt te krap voor al haar leden. Het bestuur koos daarom voor een extra nieuw pand. Met elkaar bespraken ze hoe die er precies uit moest komen te zien, maar over één ding waren ze het al snel eens: de uitbouw moest energieneutraal worden. Dat betekent dat het gebouw de energie die ze verbruikt zelf opwekt. Rob de Bruijn is oud-bestuurslid en was nauw bij de verbouwing betrokken. “We werden bij de verbouwing goed begeleid door de aannemer en de technisch installateur. Zij lieten ons verschillende duurzame oplossingen zien. En vertelden ook over de subsidies die we als club konden aanvragen.”

Het nieuwe pand bestaat uit 12 kleedkamers en extra kantoor- en vergaderruimtes. “Het was echt bijzonder om te zien dat je een voetbalclubhuis energieneutraal kunt maken. Daar was natuurlijk wel wat geld voor nodig, maar die investering verdienen we dubbel en dwars terug. We hebben voor de uitbouw duurzame materialen gebruikt, warmtepompen geïnstalleerd en zonnepanelen op het dak geplaatst. We zijn blij dat we zo’n mooi, duurzaam gebouw hebben. We zijn klaar voor de toekomst en dragen ons steentje bij aan een beter milieu. Voor iedereen een win-winsituatie!”

Op het dak van het clubgebouw van Voetbalvereniging Nieuwerkerk liggen nu 74 zonnepanelen. Rob: “De zon zorgt voor de energie die nodig is in de uitbouw. Daarnaast zijn er drie warmtepompen. Zij verwarmen ieder drie grote vaten water van 500 liter. Genoeg om uit alle douches warm water te laten komen en de aanbouw te verwarmen! Graag willen we het aantal zonnepanelen in de toekomst uitbreiden. Dan kunnen we het hele clubgebouw energiezuinig verwarmen en verlichten.”

Duurzaam zuidplas
© Copyright 2024 Duurzaam Zuidplas