Contrast
Groter
Circulaire economie

SAZ Repair Café Zuidplas

Uw apparaat kapot? Zelf repareren is soms lastig, maar niet in het SAZ Repair Café Zuidplas! Initiatiefnemer Peter Rommens: “Van jong tot oud is welkom in het SAZ Repair Café in Nieuwerkerk aan den IJssel, Zevenhuizen, Moerkapelle en Moordrecht. Een vaste club vrijwilligers kijkt tijdens of ze de meegebrachte apparaten en spullen kunnen repareren. Het liefst samen met de bezoekers en natuurlijk in een gezellige sfeer met een kopje koffie of thee. Door samen te repareren voorkomen we afval en brengen we inwoners met elkaar in contact. Dat zorgt soms voor leuke gesprekken!”

Het initiatief voor het Repair Café ontstond in het najaar van 2018 op een inspiratieavond. “Samen met het Duurzaamheidsplatform Zuidplas en Senioren Actief Zuidplas (SAZ) openden we in 2019 twee locaties van het SAZ Repair Café.  We werken volgens het landelijk concept met vrije inloop dat al 10 jaar bestaat. Met de opbrengst uit de fooienpot kopen we gereedschap en materialen. Het SAZ Repair Café Zuidplas draait zonder subsidie. We vertellen u er graag meer over!”

Locaties en openingstijden

Dorpshuis Swanla
Burgemeester Klinkhamerweg 86
2761 BJ Zevenhuizen
Iedere 1e en 3e woensdag van de maand van 09.30 tot 12.00 uur

Recreatiezaal Dianthus
Mezendaal
Nieuwerkerk aan den IJssel
Iedere 1e en 3e vrijdag van de maand van 09.30 tot 12.00 uur

Wijkcentrum de Kroon
Land voor Water 3
Moordrecht
Iedere 2e en 4e maandag van de maand van 09.30 tot 12.00 uur

Dorpshuis OpMoer
Raadhuisstraat 40
Moerkapelle
Iedere 2e en 4e donderdag van de maand van 09.30 tot 12.00 uur

Actuele openingstijden , locaties en praktische informatie en inspiratie vindt u op de Facebookpagina van SAZ Repair Café Zuidplas.

Duurzaam zuidplas
© Copyright 2024 Duurzaam Zuidplas