Circulaire economie

SAZ Repair Café Zuidplas

Uw apparaat kapot? Zelf repareren is soms lastig, maar niet in het SAZ Repair Café Zuidplas! Initiatiefnemer Peter Rommens: “Van jong tot oud is welkom in het SAZ Repair Café in Nieuwerkerk aan den IJssel en Moordrecht. Op de openingsmiddagen kijkt een vaste club vrijwilligers of ze de meegebrachte apparaten en spullen kunnen repareren. Het liefst samen met de bezoekers en natuurlijk in een gezellige sfeer met een kopje koffie of thee. Door samen te repareren voorkomen we afval en brengen we inwoners met elkaar in contact. Dat zorgt soms voor leuke gesprekken!”

Het initiatief voor het Repair Café ontstond in het najaar van 2018 op een inspiratieavond. “Samen met het Duurzaamheidsplatform Zuidplas en Senioren Actief Zuidplas (SAZ) openden we in 2019 de twee locaties van het SAZ Repair Café. In Moordrecht werken we samen met Gemiva. We werken volgens het landelijk concept met vrije inloop dat al 10 jaar bestaat. Met de opbrengst uit de fooienpot kopen we gereedschap en materialen. Het SAZ Repair Café Zuidplas draait zonder subsidie. We vertellen u er graag meer over!”

Locaties en openingstijden

In verband met het coronavirus zijn de locaties in Nieuwerkerk aan den IJssel en Moordrecht voorlopig nog gesloten. Actuele openingstijden en locaties vindt u op de facebookpagina van SAZ Repair Café Zuidplas.

Dorpshuis Swanla
Burgemeester Klinkhamerweg 86
2761 BJ Zevenhuizen
Iedere 1e en 3e woensdag van de maand van 09.30 tot 12.00 uur

Wijkservicecentrum de Kroon (tijdelijk gesloten)
Land voor Water 3
2841 NA Moordrecht
Iedere 2e en 4e van de maandag van de maand van 13.00 tot 16.00 uur

Op de website van Senioren Actief Zuidplas vindt u meer informatie over het SAZ Repair Café.

Duurzaam zuidplas
© Copyright 2020 Duurzaam Zuidplas