Contrast
Groter
Circulaire economie

Hordijk Spuitgiet Verpakkingen

Al jaren is Hordijk Spuitgiet Verpakkingen dé specialist in gemeente Zuidplas voor kunststof verpakkingen. Sales manager Bastiaan Koenen legt uit hoe duurzaamheid als een rode draad door het familiebedrijf loopt. “In de laatste jaren hebben wij grote stappen gezet op het gebied van duurzaam produceren. Elke investering die wij doen moet bijdragen aan een beter milieu. Zo worden de machines die nog op olie draaien vervangen door elektrische machines. Sinds kort hebben we een nieuw koelingssysteem én hebben we LED-verlichting aangebracht. Hierdoor verbruiken we minder energie. Dat leidt tot een lagere CO₂ uitstoot en het scheelt ook in de productiekosten. Dat merkt de consument uiteindelijk in zijn of haar portemonnee!

Bij Hordijk is er ook veel aandacht voor duurzame verpakkingen. “We maken die zoveel mogelijk van gerecycled materiaal. Onze verpakkingen maken we zo dun mogelijk, zodat er minder grondstoffen nodig zijn. Consumenten die via Plastic Heroes hun plastic afval laten inzamelen, zorgen er met die actie voor dat dit afval uiteindelijk weer bij ons terecht komt. Wij kopen dit plastic namelijk weer op en maken er nieuwe verpakkingen van. Daarmee is de cirkel rond. Op dit moment testen we ook biobased materialen. Dit zijn grondstoffen die gewonnen worden uit bijvoorbeeld suikerriet voor verpakkingen.

Mijn tip aan andere ondernemers is: blijf rondkijken naar duurzame alternatieven en blijf investeren. Duurzaam ondernemen doe je niet alleen voor jezelf, maar ook voor je omgeving en kleinkinderen.”

Duurzaam zuidplas
© Copyright 2024 Duurzaam Zuidplas