Contrast
Groter
Energie & warmteCirculaire economie

Dekker Zevenhuizen

Bij het familiebedrijf Dekker Zevenhuizen draait alles om duurzaamheid. En bij het ondernemen hebben ze altijd oog voor de maatschappij. Directeur Leo van der Velde vindt dit heel belangrijk: “Duurzaamheid heeft veel gezichten. Het gaat om veel meer dan energie besparen of duurzame materialen. De menselijke kant is minstens zo belangrijk want onze medewerkers zijn onze ambassadeurs. Goed werkgeverschap bestaat voor Dekker uit een veilige en gezonde werkomgeving en medewerkers de kans geven om zich te ontwikkelen. Ook nemen we mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op in onze teams. In januari 2020 zijn we uitgeroepen tot koploper in maatschappelijk verantwoord ondernemen.

De producten van Dekker worden in de keuken, badkamer en het kantoor gebruikt. Het zijn bladen die van een plaatmateriaal zoals hout worden gemaakt. Dit plaatmateriaal wordt afgewerkt met laminaat. Het hout heeft een FSC®-keurmerk. Door dit keurmerk weten we zeker dat er aandacht besteed is aan een duurzame manier van oogsten, verwerken en aanplanten van bomen. Nog beter is een blad van Greengridz. Dit is een extra duurzaam plaatmateriaal. Dit blad heeft het FSC®-keurmerk, maar er wordt minder materiaal gebruikt en het is 100% recyclebaar. Het productieproces is milieuvriendelijk en de CO2-uitstoot is 60% lager dan bij andere keukenbladen van hout.”

De tip van Leo van der Velde op het gebied van duurzame initiatieven? “Gewoon doen! Lees je in, laat je adviseren en durf die stap te zetten naar een beter milieu voor onze kinderen en kleinkinderen.”

Duurzaam zuidplas
© Copyright 2024 Duurzaam Zuidplas