Zuidplas Aardgasvrij

Nederland gaat van het aardgas af. Dat is afgesproken in het Klimaatakkoord. Daarin staat dat alle woningen en overige gebouwen uiterlijk in 2050 op een andere, duurzame manier verwarmd moeten worden. De komende dertig jaar gaan ook in Zuidplas steeds meer wijken van het aardgas af. Welke wijk wanneer aan de beurt is én wat het alternatief voor verwarming met aardgas zal worden, wordt beschreven in de Transitievisie Warmte. Die moet voor het einde van 2021 zijn vastgesteld door de raad. Meer informatie over de mogelijke warmtebronnen vindt u hier.

Wilt u starten met het verbouwen van uw huis of gaat u een (nieuwe) woning kopen? Dan kan dat direct een kans zijn om te verduurzamen.

Stap voor stap

Het lijkt misschien alsof we morgen al van het aardgas af moeten. Het vooruitzicht is echter dat pas in 2050 geen aardgas meer wordt geleverd. Er is dus nog tijd genoeg. We weten dat de overstap naar aardgasvrij wonen veel van u vraagt. Bij dat proces willen wij u zoveel mogelijk begeleiden. Wij leggen het pad rustig en zorgvuldig af, stap voor stap. Het Duurzaam Bouwloket staat voor u klaar om uw technische vragen te beantwoorden. Via een persoonlijk consult (gratis) of een keukentafelgesprek (eigen bijdrage € 50,-) kunt u bij hen een advies op maat vragen. Samen met u lopen zij uw huis door en adviseren u welke stappen u kunt zetten, welke subsidiemogelijkheden er zijn en welke bedrijven erkend zijn. De volgorde van de stappen die u kunt zetten, vindt u hieronder.

Infographic met stappenplan verduurzamen woning

Bij gemeente Zuidplas zijn al veel inwoners u voorgegaan. Heeft u zelf uw huis al verduurzaamd en wilt u dit delen met anderen, stuur dan een e-mail naar duurzaam@zuidplas.nl.

Duurzaam zuidplas
© Copyright 2020 Duurzaam Zuidplas