Aardgasvrij

Aardgas is een fossiele brandstof. Dit betekent dat er bij verbranding CO2 vrijkomt. In 2015 zijn er internationale afspraken gemaakt tijdens het klimaatakkoord in Parijs. De overheid heeft bepaald dat onze energievoorziening in 2050 volledig duurzaam moet zijn. Dat betekent dat we voor die tijd allemaal van het aardgas af moeten. Ook Zuidplas moet zich aan die afspraken houden. 2050 lijkt nog ver weg, maar we moeten nú aan de slag om dan energieneutraal en toekomstbestendig te zijn. We onderzoeken nu van welke warmtebronnen wij in Zuidplas gebruik kunnen maken. We hopen eind 2020 meer over te weten. En komen dan weer graag bij u terug. In de tussentijd gaan we waar mogelijk het gesprek met u aan. MilieuCentraal laat in een helder overzicht zien hoe u in zes stappen van ‘het gas af gaat’.

In deze tweede reeks van bijeenkomsten vertellen wij u graag waar wij nu staan, wat het onderzoek naar alternatieve warmtebronnen heeft opgeleverd en hoe wij u willen betrekken bij de plannen van Zuidplas aardgasvrij. Het Duurzaam Bouwloket vertelt meer over de telefonische consulten en collectieve aankopen. Er is genoeg tijd voor het stellen van uw vragen. Dus bedenk alvast welke vragen u wilt stellen.

Programma

19.30 – 19.50 uur:            Terugblik en toelichting door wethouder Jan Verbeek
19.50 – 20.00 uur:            Stand van zaken door programmamanager Fabienne Bosschieter
20.00 – 21.00 uur:            Mogelijkheid tot het stellen van vragen aan wethouder Jan Verbeek, programmamanager Fabienne Bosschieter, projectleider Transitievisie Warmte Selḉuk Akinci en Roel de Groot van het Duurzaam Bouwloket.

Wat heeft u nodig om mee te kunnen doen?

Wat heeft u nodig om deel te nemen aan de bijeenkomst?

  • Een laptop, pc of tablet.
  • Een smartphone.
  • Een stabiele internetverbinding.
  • Eventueel een headset of ‘oortjes’. Dit is vooral fijn als u in een ruimte zit die u deelt met anderen.

Hoe doet u het beste mee tijdens de digitale bijeenkomst?

  1. Kijk de livestream (bij voorkeur) op uw PC, Mac, laptop of tablet. De video vindt u hierboven (even checken waar het staat)
  2. U kunt op de avond zelf vragen stellen en beantwoorden via Mentimeter. U gebruikt hiervoor het beste uw smartphone. Ga op uw telefoon naar de website www.menti.com en vul de code 22 48 84 in. U kunt ook de QR-code scannen met de camera van uw telefoon.

Deel uw kennis en mening via Mentimeter

Via Mentimeter stellen we u tijdens de avond een paar vragen. Waar moeten wij bijvoorbeeld rekening mee houden in de keuze in welke volgorde wijken van het aardgas af gaan? Wat zijn voor u voorwaarden om op een warmtenet aangesloten te worden? Of: Waar zou u graag een collectieve inkoopacties van willen? Via Menti.com kunt u tijdens de antwoorden op vragen die we tijdens de livestream stellen.

Hoe werkt het stellen van vragen?
Klik op de knop ‘Stel een vraag’ onderaan de pagina op www.menti.com.

1. Typ uw vraag in.
2. Klik op de knop ‘Verzenden’.
3. Klik het schermpje weg door rechts bovenin op het kruisje ‘X’ te klikken. U komt dan weer in het scherm waar u de vragen kunt beantwoorden die de presentator aan u stelt.

Bent u niet in de gelegenheid om een van de bijeenkomsten online bij te wonen, maar heeft u wel vragen, dan kunt u deze stellen via duurzaam@zuidplas.nl. Daarnaast wijzen wij u ook graag op de vragen die eerder al voorbijkwamen. U kunt deze vragen en antwoorden vinden op onder de blauwe kolom ‘veelgestelde vragen’.Duurzaam zuidplas
© Copyright 2020 Duurzaam Zuidplas