Contrast
Groter

Informatieplicht Label C

Vanaf 1 januari 2023 moet een kantoorgebouw, waarbij de gebruiksoppervlakte aan kantoorfuncties 50% of meer beslaat van de totale oppervlakte én de oppervlakte aan kantoorfuncties groter is dan 100 m2, minimaal een geregistreerd energielabel C hebben.

In de regel is het zo dat een pand uit 2003 of jonger, voldoet aan de labeling. Een geregistreerd label is 10 jaar geldig. Daarna dient er weer een label te worden aangevraagd. Wanneer een kantoorgebouw niet het juiste energielabel heeft, mag het kantoor op grond van de verplichting niet gebruikt worden. Gebeurt dit wel, dan mag de ODMH (bevoegd gezag namens de gemeente), verschillende maatregelen nemen: van het geven van een waarschuwing tot het opleggen van een last onder dwangsom, bestuursdwang of – bij herhaaldelijke overtreding – een bestuurlijke boete. De verplichting voor (minstens) label C geldt nu nog alleen voor kantoren.

Er wordt onderzoek gedaan naar de mogelijkheden in andere gebouwen (winkels, bedrijfsgebouwen, scholen, zorginstellingen, sporthallen, musea etc.). Ook met het oog op de regels voor 2030. Voor meer informatie kijkt u op RVO.nl.

Vragen?

Heeft u vragen over bovenstaande onderwerpen? U kunt ze stellen via energie@odmh.nl. De ODMH neemt dan zo snel mogelijk contact met u op.

Duurzaam zuidplas
© Copyright 2024 Duurzaam Zuidplas