Contrast
Groter

Klimaattoppen

Jaarlijks organiseert gemeente Zuidplas in samenwerking met de Omgevingsdienst Midden-Holland een challenge onder basisscholen en brugklassen van de middelbare scholen. Het onderwerp is natuurlijk Samen Duurzaam Doen.

Klimaattoppen 2021

Kick-off Jeugdklimaattop 2021!

Op 6 oktober 2021 was de online kick-off voor de jeugdklimaattop van de gemeente Zuidplas met als thema ‘Zero Waste, hoe doe je dat’? Na een welkom door wethouder Jan Verbeek quizden 170 leerlingen met elkaar online over Zero Waste. Daarna waren er mooie workshops op school van onder andere ‘We are nature’, de ‘Plastic Soup Foundation’, ‘de Reis van je Mobieltje’ en van het Persoonlijk Klimaatakkoord. Leerlingen van 9 klassen van 4 basisscholen en één middelbare school doen mee aan de Jeugdklimaattop.

Komende week bedenken ze challenges om anderen uit te dagen om te gaan leven zonder, of met veel minder afval. De groepen met de beste challenges per klas staan op donderdag 14 oktober in de finale bij Dorpshuis Swanla in Zevenhuizen. Een jury van deskundigen uit de gemeente en de Kinderburgemeester bepalen samen welke groep de Juryprijs gaat winnen. Ook kiezen de leerlingen zelf een publiekswinnaar. We zijn heel benieuwd naar de ideeën! Binnenkort berichten we hier over de winnaars.


Klimaattoppen 2020

2020: primeur kinder- en jeugdklimaattoppen

Een primeur dit jaar! Na twee succesvolle Kinderklimaattoppen voor basisscholen, organiseert gemeente Zuidplas in samenwerking met de Omgevingsdienst Midden-Holland (ODMH) dit jaar een Jeugdklimaattop voor middelbare scholen in Zuidplas. De eerste editie staat in het teken van energiebesparing. Zij gaan met elkaar de uitdaging aan en hebben een challenge opgenomen. Behalve een vakjuryprijs kunnen de deelnemende scholen ook een publieksprijs winnen.

De deelnemende scholen zijn:
– Comenius college: challenge over fietsen
– Comenius college: challenge over mondkapjes
– Thorbecke (Klas 1H): challenge over zwerfafval
– Thorbecke (Klas 1HV): challenge over kleding

Lees hier meer over 2020. Uiteindelijk won het Comenius College met hun challenge over mondkapjes. Benieuwd naar het resultaat? Bekijk die hier.

Duurzaam zuidplas
© Copyright 2023 Duurzaam Zuidplas