Contrast
Groter
Energie & warmte

Jeugdklimaattop 2020: Breng uw stem uit!

Een primeur dit jaar! Na twee succesvolle Kinderklimaattoppen voor basisscholen, organiseert gemeente Zuidplas in samenwerking met de Omgevingsdienst Midden-Holland (ODMH) dit jaar een Jeugdklimaattop voor middelbare scholen in Zuidplas. De eerste editie staat in het teken van energiebesparing. Zij gaan met elkaar de uitdaging aan en hebben een challenge opgenomen. Behalve een vakjuryprijs kunnen de deelnemende scholen ook een publieksprijs winnen. Dat gaat via u. Laat uw stem horen en steun de school met de leukste challenge.

Challenge: stimuleren energie te besparen

Leerlingen van verschillende brugklassen scanden op school de mogelijkheden om energie te besparen. Naar aanleiding daarvan bedachten ze een challenge om vrienden, vriendinnen, leeftijdsgenoten en andere mensen te stimuleren om energie te besparen of om duurzamer te leven.

Elke klas stuurde hun beste challenge in. Deze challenges maken kans op de Vakjuryprijs en de Publieksprijs. In verband met de coronamaatregelen is deze Top grotendeels digitaal.

De deelnemende scholen zijn:
– Comenius college: challenge over fietsen
– Comenius college: challenge over mondkapjes
– Thorbecke (Klas 1H): challenge over zwerfafval
– Thorbecke (Klas 1HV): challenge over kleding

Welke challenge spreekt u het meeste aan? Laat uw stem horen! De school met de meeste stemmen ontvangt de Publieksprijs. Let op: stemmen kan tot 10 november 13uur.

Duurzaam zuidplas
© Copyright 2024 Duurzaam Zuidplas