Contrast
Groter

Leer meer over de biodiversiteit van de gemeente Zuidplas

Vanaf 1 mei 2024 gaan ecologen het veld in binnen de gemeente Zuidplas om een eerste biodiversiteit nulmeting uit te voeren. Dit betekent dat zij de biodiversiteit van onze gemeente gaan onderzoeken. Biodiversiteit is een verzamelwoord voor planten, dieren en micro-organismen. Uit onderzoek blijkt dat de mens zich beter en productiever voelt in een groene leefomgeving. Het helpt ons ontspannen, draagt bij aan onze welzijn en heeft een positief effect op de gezondheid. Om deze reden heeft onze gemeente als doel gesteld om in 2030 een versterking te zien van de biodiversiteit en hier onderzoek naar te doen.

Vindt u het leuk om mee te helpen de biodiversiteit van onze gemeente in kaart te brengen, dat kan! U kunt namelijk heel veel bijzondere planten, dieren en micro-organismen tegenkomen in de verschillende dorpen van de gemeente. Wat kunt u doen? Maak een foto van een plant of dier en ontdek via de app ‘Obsidentify’ welke soort dit is. Deel deze waarneming daarna op de website: www.waarneming.nl.

Bent u nieuwsgierig naar welke planten en dieren er al zijn gevonden? Dit kunt u terugzien op de Bioblitz van de gemeente Zuidplas.

Duurzaam zuidplas
© Copyright 2024 Duurzaam Zuidplas