Contrast
Groter
Natuur en milieuCirculaire economie

Voor wie draag jij een mondkapje?

Vanaf vandaag is het landelijk verplicht om in de publieke binnenruimten een mondkapje te dragen. Tijdens de Jeugdklimaattop gingen leerlingen met elkaar de strijd aan om de leukste duurzame challenge te bedenken. Naomi, Lot, Kenji, Nikki en Tijn, leerlingen van het Comenius College, wonnen de strijd. Zij bedachten voor school een challenge om het mooiste herbruikbare mondkapje te maken. Als prijs werden zij ondersteund om hun challenge professioneel op te nemen. Hoe professioneel dat is te zien in de film die vanaf vandaag op onze website en social media te zien is. Vanaf medio december sieren zij ook onze straten op. Zij doen een dringend beroep op ons: draag een mondkapje. Als het niet voor jezelf is, doe het dan voor jouw zieke oma, vader, moeder, broer, zus of vriend. Alleen samen kunnen we Corona verslaan.

Coronaproof Jeugdklimaattop

De gemeente Zuidplas organiseerde voor het eerst dit jaar een coronaproof digitale Jeugdklimaattop voor de twee middelbare scholen in onze gemeente. Twee brugklassen van het Comenius College en twee van het Thorbecke Nieuwerkerk bedachten in aanloop naar deze top een challenge om duurzamer te leven. De vakjuryprijs ging naar het idee van Naomi, Lot, Kenji, Nikki en Tijn (Comenius College). In de challenge van het winnende groepje werden de medeleerlingen, familie en vrienden opgeroepen om een herbruikbaar mondkapje te dragen, in plaats van een wegwerp mondkapje. Dit scheelt bergen onreyclebaar plastic per jaar! Het Comenius College was zelfs al zover dat de leerlingen zelf hun eigen herbruikbare mondkapjes mogen ontwerpen. Het mondkapje dat het beste wordt ontvangen, wil de school zelf laten maken.

Dit winnende groepje nam een bijzondere prijs in ontvangst. Samen met Brenda Leusink – professionele regisseuse – zijn zij op pad gegaan om te leren hoe zij hun idee voor hun mondkapjeschallenge daadwerkelijk kunnen verfilmen. De winnaars kregen op deze middag verschillende rollen: de één regisseerde het filmpje, de ander was verantwoordelijk voor het camera werk en iedereen figureerde uiteraard in het filmpje zelf! Het was een geslaagde dag waarin veel is gelachen en een mooi resultaat is neergezet!

Duurzaam zuidplas
© Copyright 2024 Duurzaam Zuidplas