Contrast
Groter
Natuur en milieuEnergie & warmteWater, droogte & hitte

Zuidplas gaat ‘vooruit’

De raad van Zuidplas heeft gisterenavond geld beschikbaar gesteld voor de uitvoering van het Programma Duurzaamheid & Klimaatadaptatie 2019-2025. De voltallige gemeenteraad steunt de inspanningsstrategie waar Zuidplas ‘vooruit’ gaat.

Zuidplas kan nu voortvarend de weg inzetten naar een toekomstbestendige en duurzame gemeente. Belangrijk hierbij is naast communicatie en voorlichting naar inwoners, ondernemers, verenigingen, scholen over o.a. zonnepanelen, ledverlichting, isolatie en duurzaamheidslening óók samenwerking met lokale, regionale en landelijke partners. 

Wethouder Jan Verbeek: “Ik wil vanuit mijn verantwoordelijkheid als wethouder aan onze kinderen en kleinkinderen duurzame en leefbare dorpen doorgeven. De kansen die zich nu voordoen, moeten we pakken. Eén van die kansen is bijvoorbeeld de Warmteleiding over Oost. Het is voor zowel inwoners als ondernemers in de glastuinbouw belangrijk dat Zuidplas hierop aansluit en de restwarmte uit de Rotterdamse haven optimaal gebruikt wordt. Ik ben ontzettend blij dat de gemeenteraad het college nu de mogelijkheden geeft om de weg naar een toekomstbestendig Zuidplas in te slaan, ook al is die weg niet recht en zonder hindernissen.” 

Urgent

Het Programma Duurzaamheid geeft inzicht in de thema’s die actueel en urgent zijn en waar de gemeente Zuidplas op moet acteren om de doelstellingen in het programma te kunnen realiseren. Onderdeel van het programma is de inspanningstrategie ‘Vooruit’. Hierin staan tempo en koers houden centraal, evenals meebewegen met de technologische ontwikkelingen voor energietransitie en duurzaamheidsopgaven. De gemeente wil met dit programma handelingsperspectief bieden voor inwoners en ondernemers. Hiervoor moet veel onderzoek gedaan worden om een goed beeld te krijgen van een passende aanpak. 

Programma inzien

Geïnteresseerden kunnen het Programma Duurzaamheid & Klimaatadaptatie op deze pagina downloaden of bekijken. Voor vragen over het programma neemt u contact op, Fabienne Bosschieter, Kwartiermaker Duurzaamheid & Klimaatadaptatie, via f.bosschieter@zuidplas.nl.

Te downloaden bestand(en)

Duurzaam zuidplas
© Copyright 2024 Duurzaam Zuidplas