Contrast
Groter
Energie & warmte

Zuidplas Aardgasvrij gaat verder

Een man kookt op een duurzame inductiekookplaat

In december 2021 is de Transitie Visie Warmte (TVW) vastgesteld door de gemeenteraad. In 2022 zijn de werkzaamheden rondom deze opgave minder zichtbaar geweest, vanwege onder andere de verkiezingen, de installatie van een nieuw college en het opstellen van een nieuw collegeprogramma. Nu dit nieuwe collegeprogramma met stevige ambities voor duurzaamheid is vastgesteld, kunnen de volgende stappen gezet worden in het proces om te komen tot een duurzaam Zuidplas. Bekijk het collegeprogramma.

Planning

In 2023 nodigen we u graag uit voor nieuwe informatieavonden. Eén algemene informatieavond en één specifiek voor de verkenningsbuurten. Ook starten wij in deze buurten een onderzoek naar de haalbaarheid en betaalbaarheid van, en het draagvlak voor een warmtealternatief.

Wat kunt u doen?

Bent u nieuwsgierig naar wat u nu al kunt doen? Met behulp van de Transitievisie Warmte Tool kunt u inzien hoe u uw huis kunt voorbereiden op de naderende energietransitie. Daarnaast kunt u alles over mogelijke subsidies lezen en kunt u een subsidiecheck doen via het Duurzaam Bouwloket.

Samen gaan we voor een duurzaam Zuidplas!

Duurzaam zuidplas
© Copyright 2024 Duurzaam Zuidplas