Contrast
Groter
Energie & warmte

Winnaar DDD rijdt dag in Smart

Sandrina van Geenen heeft bij de Drie Duurzame Dagen een dagje rijden met een elektrische Smart gewonnen! De prijs is beschikbaar gesteld door een van de sponsoren van het evenement, de Mercedes dealer van Mossel. Afgelopen zaterdag toerde ze ermee door Zuidplas. En natuurlijk ging zij op bezoek bij Jan Verbeek, wethouder Duurzaamheid en Klimaatadaptatie. “Een elektrische auto is de toekomst. Zuinig, minder fijnstof en stil. Voor mensen die aan een nieuwe auto toe zijn, is elektrisch rijden meer dan het overwegen waard. Ook de gemeente Zuidplas heeft onlangs een aantal elektrische voertuigen aangeschaft.

Voor Sandrina was het even wennen om in een automaat te rijden. “Het was een hele belevenis en ook een uitdaging. Ik wist namelijk dat ik met de auto maximaal een afstand van 85 km kon rijden. Dat zou genoeg moeten zijn voor een dagje rijden in de stad. Je moet de teller best in de gaten houden. Als jij bijvoorbeeld je blower aanzet, gaat dat direct ten koste van het aantal te rijden kilometers. De auto rijdt plezierig en is erg stil. Ook heel fijn. Ik denk dat ik, als ik aan een nieuwe auto toe ben, wel voor een elektrische auto kies. Maar dan een met een groter bereik. Want die heb je ook.”

Nog meer winnaars!

Martijn van den Hoef won een mooie lamp, gemaakt van de Petflessen die tijdens de Drie Duurzame Dagen zijn fijn gefietst door de aanwezigen. Hij ontving de lamp uit handen van Jan Verbeek en Rolph Adriaansen, de maker van de lamp. Wil je weten wat zijn kinderen ervan vonden? Bekijk dan onderstaand filmpje.

Duurzaam zuidplas
© Copyright 2024 Duurzaam Zuidplas