Contrast
Groter
Circulaire economie

Week van de circulaire economie 2021

Een duurzame samenleving gaat niet alleen over schone energie of meer biodiversiteit in de samenleving, maar het gaat ook over een circulaire economie. Een circulaire economie houdt in dat na gebruik van een product de materialen opnieuw gebruikt worden en daardoor geen of nauwelijks afval ontstaat. Om circulariteit onder de aandacht te brengen vindt er jaarlijks de week van de circulaire economie plaats. Dit jaar is dat van maandag 1 tot zaterdag 6 februari.

Duurzaam én gezond koken, doe je mee?


Dit jaar kunnen er helaas geen fysieke festiviteiten worden georganiseerd. Om toch iets leuks te doen in deze tijd waar iedereen aan huis gebonden is, wordt er vanuit de regio een workshop Duurzaam en gezond komen met chef-kok georganiseerd! Kijk mee hoe een professionele chef-kok niet alleen duurzaam kookt maar tegelijkertijd ook een lekkere maaltijd op tafel zet. En dat met alledaagse ingrediënten en gebruik van restjes! Dus houd jij ook ingrediënten over in je koelkast waarvan je vaak niet weet wat je ermee kunt doen? Doe dan mee!

In de week van de circulaire economie zijn wij te gast in restaurant de Kleischuur in Gouda waar chef-koks Maarten Vellekoop en Freek van der Vlist laten zien hoe je kookt met restjes. Tegelijk vertellen zij welke lokale producten zij gebruiken bij het bereiden van hun gerechten.

  • Op maandag 1 februari koken zij een heerlijke bloemkoolsoep als voorgerecht.
  • Op woensdag 3 februari kijken wij mee hoe zij het hoofdgerecht, een bloemkooltaart, op tafel toveren.
  • Op vrijdag 5 februari wordt het driegangenmenu afgesloten met een verrassend nagerecht: een hangop met gekonfijte biet.

De uitzendingen zijn vanaf 16.00 uur te volgen via groenehartwerkt.nl. Na afloop worden alle recepten gepubliceerd.

Ondernemers gaan voor circulair!

Het landelijk programma Het Versnellingshuis helpt het bedrijfsleven circulair te ondernemen. Zo organiseren zij in de week van de circulaire economie verschillende digitale festiviteiten. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden op het gebied van circulariteit? Kijk dan op deweekvandecirculaireeconomie.nl en volg digitale bijeenkomsten die worden aangeboden.

Het regionale platform Groene Hart, Werkt! maakt in de week van de circulaire economie interessante podcasts die u kunt beluisteren. Kijk op groenehartwerkt.nl voor meer informatie. U kunt de podcasts ook terugluisteren op het youtube kanaal van Groene Hart, Werkt! en via Spotify.

Wist u dat veel ondernemers al druk bezig zijn met de circulaire economie? Ook in Zuidplas zijn er veel initiatieven:

Duurzaam zuidplas
© Copyright 2024 Duurzaam Zuidplas