Contrast
Groter
Circulaire economie

VanPETnaarPRETmetLED

Op 11 november startte het vanPETNaarPRETmetLED programma op de Montessorischool in Nieuwerkerk aan den IJssel, speciaal voor de kinderen van groep 6 t/m 8. Ook dit keer weer onder leiding van Rolph Adriaansen, Chief enjoyment officer van de Genietgroep.

PET(flesjes)zijn waardevol

Op de eerste dag werd uitgelegd dat lege PET(flesjes) niet waardeloos zijn, maar juist erg waardevol! Zij kunnen worden gebruikt als grondstof voor geweldige nieuwe producten, zoals knutselwerken en zelfs een lamp van je eigen petflesjes. Natuurlijk staat recyclen in het programma centraal. Met een beetje techniek en een PETflesje hadden de kinderen binnen 10 seconden een plastic slinger van 6 meter. De kinderen werden steeds enthousiaster. De dag werd afgesloten met een vanPETnaarPRETestafette. Het startschot om twee weken lang flesjes die de kinderen thuis of op staat vinden mee naar school te nemen. Hiervan wordt een 100% gerecyclede schoolPETlamp gemaakt.

Duurzaam Sporten met de ReCycle

Op 25 november 2020 kwam Rolph opnieuw op school om de berg aan verzamelde petflesjes te recyclen. Deze hebben ze lettelrijk gereCycled door te sporten! Met een speciaal gebouwde reCycle-fiets zijn de flesjes versnipperd. Dat ging niet helemaal vanzelf en de kinderen hebben er hard voor moeten fietsen. Ze zullen deze challenge niet snel vergeten. De snippers worden omgevormd tot een gerecyclede PETlamp. Op 18 december wordt de lamp onthuld.

Duurzaam zuidplas
© Copyright 2024 Duurzaam Zuidplas