Contrast
Groter
Circulaire economie

Twee kerstbomenbossen in Zuidplas!

Op woensdag 5 januari zijn ruim 70 kerstbomen met kluit ingeleverd. Deze hebben op donderdag 6 januari allemaal een plekje gevonden in de twee kerstbomenbossen in Zuidplas. Zo wordt er ook dit jaar weer bijgedragen aan een duurzame en circulaire economie.

Eerste editie was een groot succes!

Vorige jaar startte de gemeente met de eerste editie van ‘kerstboom eruit, bos erin’-actie in Moordrecht.
Bij deze actie riep de gemeente inwoners op hun kerstboom met kluit in te leveren op een van de inleverlocaties. Ruim 60 bomen werden ingezameld. Deze werden vervolgens geplant in het kerstbomenbos in Moordrecht en liefdevol verzorgd door de medewerkers van Zorgboerderij de Bovenstee. Het merendeel van de bomen heeft het goed gedaan en begin december konden inwoners de kerstbomen weer ophalen. Omdat het bos in Moordrecht een succes was, is besloten een tweede kerstbomenbos aan te leggen achter begraafplaats Essenhof in Nieuwekerk aan den IJssel.

De medewerkers van de Zorgboerderij de Bovenstee gaan de bomen in Moordrecht weer verzorgen en de medewerkers het arbeidstrainingscentrum van de Wilg gaan het kerstbomenbos in Nieuwerkerk aan den IJssel onderhouden. Als dank voor het onderhoud ontvingen beide organisaties een cheque uit handen van Daan de Haas (Nieuwerkerk aan den IJssel) en Jan Willem Schuurman (Moordrecht).

Duurzaam zuidplas
© Copyright 2024 Duurzaam Zuidplas