Contrast
Groter
Energie & warmte

Subsidie woningisolatie ook in 2020

Particuliere woningeigenaren die aan de slag gaan met energiebesparende en -opwekkende maatregelen kunnen ook dit jaar weer gebruik maken van een aantal (subsidie)regelingen. De subsidiecheck van het Duurzaam Bouwloket laat zien welke regelingen er landelijk, provinciaal en in gemeente Zuidplas van kracht zijn.

Subsidie voor woningisolatie

Woningeigenaren die na 15 augustus 2019 minimaal 2 isolatiemaatregelen hebben toegepast en voldoen aan de gestelde voorwaarden, kunnen via de subsidieregeling energiebesparing eigen huis voor eigenaar en bewoner van Rijkdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) subsidie aanvragen. De maatregelen die hieronder vallen zijn onder andere: het plaatsen van isolerend glas, spouwmuur-, gevel-, dak-, vloer- en bodemisolatie.  Woningeigenaren die hun huis volledig laten isoleren komen in aanmerking voor extra subsidie (subsidie voor een zeer energiezuinig pakket).

Subsidie voor zonneboilers en warmtepompen

Zowel particulieren als zakelijke gebruikers kunnen via de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) bij de Rijkdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) subsidie aanvragen voor een zonneboiler en/of warmtepomp. De subsidieaanvraag moet 6 maanden na installatie van het apparaat zijn ingediend en de investering moet al zijn gedaan.

BTW teruggave zonnepanelen

Particuliere woningeigenaren die zonnepanelen laten plaatsen, kunnen de btw op aanschaf en installatie (21 procent) terugvragen van de Belastingdienst. Bij een standaardpakket van 10 zonnepanelen (2.700 wattpiek) voor 4.400 euro levert dit 750 euro op.

Duurzaam zuidplas
© Copyright 2024 Duurzaam Zuidplas