Contrast
Groter
Natuur en milieuWater, droogte & hitte

Samenwerking Steenbreek en Klimaatplein

Een regenwatervijver in een achtertuin

Om nog beter in te kunnen spelen op de komende klimaatveranderingen, gaat gemeente Zuidplas samenwerken met Stichting Steenbreek en het Klimaatplein. Met deze twee organisaties willen wij Zuidplas vergroenen en onze CO2-afdruk verkleinen.

Stichting Steenbreek

Operatie Steenbreek is in 2015 opgericht om actie te kunnen voeren tegen de trend van het verharden van onze tuinen. Sinds januari 2019 is Stichting Operatie Steenbreek gefuseerd met Stichting Entente Florale Nederland en verder gegaan onder de naam Stichting Steenbreek. Samen met de partners, zoals gemeenten, wordt gewerkt om de ruimte om ons heen klimaatadaptief te maken met extra aandacht voor het verbeteren van de biodiversiteit. Onze actie ‘Tegel eruit, groen erin’ is een concreet voorbeeld van de acties die Stichting Steenbreek initieert.

Klimaatplein

Het Klimaatplein informeert, inspireert en activeert bedrijven en instellingen om de CO2-voetafdruk te verkleinen. Bijvoorbeeld door inzicht te geven in het eigen fossiel energieverbruik. En door te laten zien hoe eenvoudig het is energie te besparen en duurzame energie op te wekken. Zij hebben diverse online tools die praktische handvatten bieden. In Intratuin Zevenhuizen staat ook een klimaatplein met heel veel voorbeelden hoe wij onze CO2-afdruk kunnen verkleinen. In deze Intratuin vindt u ook veel inspiratiekaartjes van de gemeente Zuidplas over het vergroenen van uw tuin.

Duurzaam zuidplas
© Copyright 2024 Duurzaam Zuidplas