Contrast
Groter
Natuur en milieuEnergie & warmte

Woonbuurten Esse Zoom

Het is feest voor de toekomstig bewoners van nieuwbouwprojecten ‘Jeu’ en ‘Het Groene Noorden’ in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Zij vierden het startsein voor de bouw van hun woning aan de rand van gebiedsontwikkeling Esse Zoom. Begin 2018 startte de bouw van de eerste huizen in dit gebied en op 18 juni luiden de betrokken partijen weer een volgende fase in.

Wethouder Hordijk gaf, samen met de betrokken partijen en nieuwe bewoners het startsein voor de bouw. Directeur Eltjo Bouwman van projectontwikkelaar Blauwhoed: “We zijn er trots op om, op dit laatste stukje grond in Nieuwerkerk aan den IJssel waar gebouwd mag worden, stap voor stap een knusse en ontspannen woonwijk te realiseren.” 

De samenwerkende partijen bedachten een gevarieerd woningaanbod, passend bij het karakter van de nieuwe wijk en de wensen van de bewoners. De kleine woonbuurten in Esse Zoom zijn met een grote verscheidenheid aan woningtypes ingericht. Ze verschillen onderling van elkaar qua uitstraling en karakter en zijn kindvriendelijk, waterrijk en autoluw.

De woningen van ‘Het Groene Noorden’ worden naar verwachting medio maart 2020 opgeleverd, waarna Jeu in juni 2020 volgt.

Gevarieerd en duurzaam wonen in Jeu

Jeu ligt aan de rand van de nieuwbouwwijk, ingebed tussen de speelse groenstructuur en het water langs de wijk. In deze woonbuurt komen in totaal 33 woningen in verschillende woningtypen, zoals een vrijstaande villa met een royale tuin, twee-onder-een-kapwoningen met veel licht en ruime rijwoningen.

De Oud-Hollandse bouwstijl zie je terug in de authentieke details en prachtige ramen in de woningen. Ook de gevels onderscheiden zich van elkaar door kleur en/of details, waardoor geen woning hetzelfde is. De woningen hebben een EPC van 0,0. www.essezoom-jeu.nl.

Groen en gasloos wonen in Het Groene Noorden

De buren van Jeu zijn bewoners van Het Groene Noorden. In totaal 29 woningen in verschillende woningtypen is er voor elk wat wils. Alle woningen worden gasloos gerealiseerd en hebben een Energie Prestatie Coëfficiënt van 0,0. Dat betekent een hoog duurzaamheidsniveau en lage energielasten voor toekomstig bewoners. www.essezoom-duravermeer.nl.

Samenwerking

Jeu wordt ontwikkeld en gebouwd door Groenesse Ontwikkeling C.V., een samenwerking tussen Blauwhoed en Vorm Ontwikkeling. Groenesse Ontwikkeling C.V. ontwikkelde naast Jeu ook woonbuurt ‘de Watertuinen’ in Esse Zoom. Het Groene Noorden is een ontwikkeling van Dura Vermeer die ook Westerkant en het Zuider Eiland heeft gerealiseerd. Op dit moment is Dura Vermeer bezig met de ontwikkeling van Praal, een volgende fase die onlangs in verkoop is gegaan.

Over Esse Zoom

Aan de zuidkant van Nieuwerkerk aan den IJssel wordt gefaseerd gebouwd aan gebiedsontwikkeling Esse Zoom. Totaal komen er circa 550 woningen, die worden gebouwd in drie deelgebieden. Deze deelgebieden bestaan zelf ook weer uit verschillende kleinschalige woonbuurten.

Duurzaam zuidplas
© Copyright 2024 Duurzaam Zuidplas