Contrast
Groter
Water, droogte & hitte

Nationaal Hitteplan van kracht

Rubberen bootjes in de sloot in Zuidplas

Het KNMI verwacht vanaf vandaag (24 juni) voor de regio Hollands Midden een periode met aanhoudende hitte. Deze hitte kan een bedreiging zijn voor de gezondheid, vooral voor ouderen, mensen met een chronische aandoening en mensen die sociaal geïsoleerd zijn. Het Nationale Hitteplan is daarom actief in de regio Hollands Midden. Via radio en tv wordt u op de hoogte gehouden van het verwachte verloop van de temperatuur. De website van het KNMI (www.knmi.nl) geeft uitgebreidere informatie over het weer en de bijbehorende weerswaarschuwing in de regio. U ontvangt geen bericht van ons als de temperaturen weer omlaag gaan en het hitteplan niet meer actief is.

Tips:

  • Drink voldoende ook als u geen dorst heeft. U drinkt te weinig als u minder plast dan gebruikelijk of als de urine donker van kleur is. Bedenk dat u ook ongemerkt veel vocht verliest door transpiratie. Matig het gebruik van alcohol.
  • Zorg dat u altijd een flesje water bij de hand hebt, zeker als u naar buiten gaat of met de auto op pad gaat.
  • Houd uzelf koel: Draag dunne kleding. Blijf in de schaduw en beperk lichamelijke inspanning, vooral  in de middag (tussen 12 en 16 uur).
  • Maak gebruik van de koelere ochtend en avond voor uw boodschappen of wandeling. Neem een (voeten)bad of douche. Zoek verkoeling onder een boom of bij water en slaap niet onder een te warme deken.
  • Houd uw woning koel: Opwarming van de woning kan worden beperkt door tijdig gebruik te maken van zonwering, ventilator of, indien aanwezig, airconditioning. Zorg voor continue ventilatie door ventilatieroosters open te houden of ramen op een kier te zetten op tijdstippen dat het buiten koeler is, zoals ‘s avonds,
  • ‘s nachts en ‘s ochtends.
  • Zorg voor elkaar: Let bij warm weer extra op mensen in uw omgeving die misschien uw hulp kunnen gebruiken. Dat geldt des te meer tijdens de vakantieperiode, wanneer familieleden en verzorgenden weg kunnen zijn.

Kijk voor meer informatie op de website van de GGD Hollands Midden.

Duurzaam zuidplas
© Copyright 2024 Duurzaam Zuidplas