Contrast
Groter
Natuur en milieuEnergie & warmte

Minder gas? Kijk naar de kas!

De tuinbouw loopt voorop als het gaat om de energietransitie: er worden steeds minder fossiele brandstoffen gebruikt. En als inwoners van Zuid-Holland en tuinbouwondernemers de handen ineenslaan, dan kunnen ze samen nóg grotere stappen zetten in de energietransitie. Daarom lanceerde de regionale tuinbouw onlangs een boek met informatie en inspiratie: ‘Minder gas? Kijk naar de kas! Maak uw eigen greenhouse’.

In ‘Minder gas? Kijk naar de kas! Maak uw eigen greenhouse’ is niet alleen een verzameling inspirerende voorbeelden zien; het is ook een oproep voor verdere samenwerking tussen inwoners en tuinbouwondernemers. Samen kunnen ze nóg grotere stappen zetten in de energietransitie. “De tuinbouw is gewend samen te werken. Met elkaar, met concurrenten, met buren en met de omgeving. U woont dus in de allerbeste provincie om samen energie te besparen.”

‘Minder gas? Kijk naar de kas! Maak uw eigen greenhouse’ is een uitgave van het EnergieAkkoord van Greenport West-Holland, het samenwerkingsverband tussen overheden, ondernemers, energie-organisaties, onderzoeksinstanties en onderwijsorganisaties in de regio. Met het EnergieAkkoord maakt de Greenport de ambities concreet om in 2030 haar CO2-doelen te behalen. Bijna vijftig partijen hebben het EnergieAkkoord inmiddels ondertekend.

Duurzaam zuidplas
© Copyright 2024 Duurzaam Zuidplas