Contrast
Groter
Energie & warmteCirculaire economie

Erkende maatregelen

Vanaf 1 juli 2019 geldt een informatieplicht energiebesparing voor bedrijven en instellingen die meer dan 50.000 kWH elektriciteit of 25.000 m³ aardgas(equivalent) per jaar verbruiken.

Met deze informatieplicht willen de overheid en het bedrijfsleven energiebesparing versnellen. Op deze manier krijgt de overgang naar een CO₂-vrij Nederland een impuls. Als uw bedrijf/instelling valt onder de informatieplicht dan moet u uiterlijk 1 juli 2019 door middel van een rapportage aangeven welke energiebesparende maatregelen u heeft getroffen.

Waarom een informatieplicht

Met deze informatieplicht willen de overheid en het bedrijfsleven energiebesparing versnellen. Op deze manier krijgt de transitie naar een CO₂-vrij Nederland een impuls. Met behulp van de ‘Wetchecker energiebesparing‘ komt u te weten of uw bedrijf/instelling moet voldoen aan de informatieplicht. 

Wat moet u doen

Als uw bedrijf/instelling valt onder de informatieplicht dan moet u uiterlijk 1 juli 2019 door middel van een rapportage aangeven welke energiebesparende maatregelen u heeft getroffen. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft het eLoket beschikbaar gesteld om uw rapportage in te dienen. U levert dus uw rapportage in bij RVO. Als u vragen heeft tijdens het invullen dan neemt u ook contact op met de RVO.

Als uitgangspunt kunt u de ‘Erkende Maatregelenlijst energiebesparing‘ (EML) voor uw bedrijfstak gebruiken. Deze lijst bevat maatregelen met een terugverdientijd van vijf jaar of minder.  

Vragen of meer informatie

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft een speciale helpdesk om vragen te beantwoorden. Zij kunnen met u meekijken wanneer u bezig bent met bijvoorbeeld het doorlopen van de vragenlijst.

De Helpdesk is bereikbaar via (088) 042 42 42 (optie 1). Voor overige vragen kunt de ODMH bereiken onder nummer (088) 545 00 00.

Te downloaden bestanden

Te downloaden bestand(en)

Duurzaam zuidplas
© Copyright 2024 Duurzaam Zuidplas