Contrast
Groter
Water, droogte & hitte

Groen dak op appartementencomplex

Vorig jaar won Marjolein van Herwijnen €1000,- tijdens de Drie Duurzame Dagen. Zij hing haar wens – een groen dak op het appartementencomplex Eureka – in de wensboom.  Onlangs werd het dak geplaatst. “Het bedrag was een mooi steuntje in de rug voor onze plannen,” vertelt Marjolein.

Marjolein is voorzitter van de Vereniging van Eigenaren van het Eurekacomplex. “Het idee voor een groen dak op ons complex kwam pas tijdens de Drie Duurzame Dagen”, aldus Marjolein. “Pas toen ik de prijs had gewonnen, heb ik het plan voorgelegd aan de andere commissieleden van het complex. Verduurzamen stond al langer op ons lijstje. In eerste instantie het plaatsen van een elektrische laadpaal, maar niemand van ons had een elektrische auto. Dat was dus zinloos. De prijs was meteen een reden om een en ander in gang te zetten. We hebben offertes opgevraagd en in de algemene vergadering voorgelegd. Ons voorstel is met algemene stemmen aangenomen. Dat we de prijs hebben gewonnen was zeker een stimulans.”

Een groen dak op het appartementencomplex Eureka

De commissie ging uiteindelijk met het bedrijf in zee dat de beste offerte voorlegde. “We hebben eerst laten onderzoeken of het dak het aankon en of het wel geschikt was. Gelukkig was dat zo. Het grind dat op het dak lag is verwijderd en vervangen voor een Co2 neutraal verduurzaamd sedumdak. Op 2 april was het dak klaar en het ziet er geweldig uit. Ik heb maar een aanbeveling: ben je aan het dubben of je wel of geen groen dak wilt? Ik zeg: gewoon doen!”

Duurzaam zuidplas
© Copyright 2024 Duurzaam Zuidplas