Contrast
Groter
Natuur en milieu

Subsidie Klimaat en Ruimte

Staat u op het punt uw tuin te vergroenen? Wij hebben een verrassing voor u! Heeft u een zetje nodig om uw tuin te vergroenen? Wij geven het! Droomt u van een groene en klimaatvriendelijke tuin? Wij helpen hem waar te maken!

De gevolgen van de klimaatverandering worden steeds meer voelbaar en zichtbaar. De gemiddelde temperatuur stijgt en de extremen worden steeds extremer. Het regent harder en vaak langer. Daartegenover blijft het soms voor langere periodes droog. De zeespiegel stijgt en daarnaast hebben we te maken met een langzaam dalende bodem. Met de subsidie Klimaat en Ruimte geven we u een financiële vergoeding voor uw klimaatadaptieve initiatieven. Zo helpen wij u én u helpt ons.

Per 1 juli gaat de nieuwe subsidieregeling Klimaat en Ruimte in. Deze loopt tot en met 30 juni 2024. Vanaf 1 juli 2021 is er per jaar € 100.000 (2021), € 200.000 (2022), € 200.000 (2023) en € 100.000 (t/m 30 juni 2024) beschikbaar. Als klimaatbewust(e) bewoner, bedrijf en maatschappelijke organisatie kunt u een subsidie aanvragen – tot maximaal € 50.000 – om klimaatadaptieve maatregelen te nemen op het eigen perceel.  De subsidie wordt verleend voor het vervangen van tegels, asfalt of dakbedekking door planten, het opvangen van regenwater op uw perceel en het laten uitkomen van de regenpijp in de tuin – in plaats van op het riool. Door deze maatregelen wordt uw leefomgeving groener, wordt er bewust met regenwater omgegaan en is er minder wateroverlast – een wenkend perspectief voor iedereen in het gebied!

Waar kunt u subsidie voor aanvragen?

Het hoogheemraadschap verstrekt subsidie voor drie soorten maatregelen: het vergroenen van de tuin, het opvangen van regenwater en het afkoppelen van de regenpijp waardoor deze in de tuin uitkomt in plaats van in het riool. Subsidie kan worden aangevraagd via de website van het hoogheemraadschap: www.hhsk.nl/samenwaterproof. Hier staat ook meer informatie over de voorwaarden van de subsidieregeling.

Het hoogheemraadschap Schieland en Krimpenerwaard heeft als taak te zorgen voor droge voeten, en schoon en voldoende water. Voor ons is het dus noodzakelijk dat we rekening houden met de gevolgen van de klimaatverandering. We kunnen dit niet alleen. Daarom ondersteunen we bewoners, bedrijven, maatschappelijke partijen en onze samenwerkingspartners in ons beheersgebied.

Duurzaam zuidplas
© Copyright 2024 Duurzaam Zuidplas