Contrast
Groter

Klimaattoppen 2021

Jaarlijks organiseert gemeente Zuidplas in samenwerking met de Omgevingsdienst Midden-Holland een challenge onder basisscholen en brugklassen van de middelbare scholen. Het onderwerp is natuurlijk Samen Duurzaam Doen.

Kick-off Jeugdklimaattop 2021!

Op 6 oktober 2021 was de online kick-off voor de jeugdklimaattop van de gemeente Zuidplas met als thema ‘Zero Waste, hoe doe je dat’? Na een welkom door wethouder Jan Verbeek quizden 170 leerlingen met elkaar online over Zero Waste. Daarna waren er mooie workshops op school van onder andere ‘We are nature’, de ‘Plastic Soup Foundation’, ‘de Reis van je Mobieltje’ en van het Persoonlijk Klimaatakkoord. Leerlingen van 9 klassen van 4 basisscholen en één middelbare school doen mee aan de Jeugdklimaattop.

Komende week bedenken ze challenges om anderen uit te dagen om te gaan leven zonder, of met veel minder afval. De groepen met de beste challenges per klas staan op donderdag 14 oktober in de finale bij Dorpshuis Swanla in Zevenhuizen. Een jury van deskundigen uit de gemeente en de Kinderburgemeester bepalen samen welke groep de Juryprijs gaat winnen. Ook kiezen de leerlingen zelf een publiekswinnaar. We zijn heel benieuwd naar de ideeën! Binnenkort berichten we hier over de winnaars.

Duurzaam zuidplas
© Copyright 2024 Duurzaam Zuidplas