Contrast
Groter

Drie Duurzame Dagen 2021

Op 7, 8 en 9 oktober stond Zuidplas in het teken van duurzaamheid er veel op het programma tijdens de Drie Duurzame Dagen. Een verkenningstocht langs duurzame hotspots, een digitale huizenroute die liet zien hoe andere Zuidplassers hun woningen verduurzamen, in gesprek met de wethouders en nog veel meer! Op deze pagina een terugblik op alles wat er tijdens die Drie Duurzame Dagen is gedaan.

7 oktober | Kennissessie circulair verbouwen

In deze online kennissessie namen we u mee in de wereld van leven zonder afval. Een wereld waarin de producten van nu, na gebruik worden gedemonteerd en de materialen grondstoffen zijn voor later. Yaël Ben Basat van iCircl, expert op het gebied van circulair (ver)bouwen, legde precies uit wat dit betekent. En waarom het juist nu zo belangrijk is dat we hier aandacht aan besteden. Ferry Warnaar van gemeente Zuidplas liet zien hoe de gemeente komt tot een leven zonder afval. Kijk de kennissessie terug of lees de meest gestelde vragen in de Q&A.


7 oktober | Digitale duurzame huizenroute

Tijdens de digitale huizenroute kreeg u de kans om binnen te kijken bij een aantal van onze ambassadeurs. Benieuwd wat zij al hebben gedaan om hun woning te verduurzamen?8 oktober | Straatdebatten met wethouders Jan Verbeek en Jan Willem Schuurman

Op vrijdag 8 oktober waren de wethouders op de markt in Nieuwerkerk aan den IJssel om alle duurzaamheidsvragen van inwoners te beantwoorden. U maakte daar graag gebruik van! Bekijk het filmpje voor een korte sfeerimpressie. Heeft u nog een vraag voor een van de wethouders? Dan kunt u deze mailen naar duurzaam@zuidplas.nl


9 oktober | Verkenningstocht Duurzaam Zuidplas

Wat heeft Zuidplas veel te bieden op het gebied van duurzaamheid! Er zijn veel verschillende bedrijven, organisaties, verenigingen of particulieren die zich met duurzaamheid bezig houden. Op 9 oktober openden een groot aantal van hen hun deuren! Bij elk van de stops was ook een leuke (duurzame) activiteit doen.


9 oktober | Uitreiking winnaar bijenhotelchallenge

Bijen en hommels bestuiven de planten en met een bijenhotel in uw tuin helpt u ze een handje. U lokt ze daarmee naar uw tuin. Zo kunnen de bijen schuilen voor slecht weer, hebben ze ruimte om eitjes te leggen én kunnen ze overwinteren. Onze imker Co Bos vertelde eerder al in een filmpje al hoe belangrijk de bijen voor Zuidplas zijn. En nodigde hij iedereen uit om zelf een bijenhotel te maken. Het resultaat zag u in de tentoonstelling van de bijenhotels tijdens de opening van de verkenningstocht. Wethouders Jan Verbeek en Jan Willem Schuurman maakten zaterdag de winnaars bekend van de challenge #blijebijenzuidplas. Gefeliciteerd Gert Bakker, Dick Boom en Jaap Reijm en alle deelnemers bedankt voor het inzenden!

De top 3

1ᵉ plaats | Gert Bakker

2ᵉ plaats | Dick Boom

3ᵉ plaats | Jaap Reijm

Duurzaam zuidplas
© Copyright 2024 Duurzaam Zuidplas