Contrast
Groter

Drie Duurzame Dagen 2021

Drie dagen lang stond Zuidplas in het teken van duurzaamheid. Op 7, 8 en 9 oktober stond er veel op het programma tijdens de Drie Duurzame Dagen. Ga op verkenningstocht langs duurzame hotspots, ontdek hoe andere Zuidplassers hun woningen verduurzamen, ga in gesprek met de wethouders en nog veel meer! Op deze pagina nemen wij u graag mee in alles wat er tijdens die Drie Duurzame Dagen allemaal is gedaan.

7 oktober | Kennissessie circulair verbouwen

In deze online kennissessie namen we u mee in de wereld van leven zonder afval. Een wereld waarin de producten van nu, na gebruik worden gedemonteerd en de materialen grondstoffen zijn voor later. Yaël Ben Basat van iCircl is expert op het gebied van circulair (ver)bouwen. Ze legt u precies uit wat dit betekent en waarom het juist nu zo belangrijk is dat we hier aandacht aan besteden. Ferry Warnaar neemt u vervolgens mee in het verhaal van de gemeente. U kunt de kennissessie hiernaast terugkijken en de Q&A van de avond vindt u hieronder.


7 oktober | Digitale duurzame huizenroute

Tijdens de digitale huizenroute kreeg u de kans om binnen te kijken bij een aantal van onze ambassadeurs. Benieuwd wat zij al hebben gedaan om hun woning te verduurzamen?8 oktober | Straatdebatten met wethouders Jan Verbeek en Jan Willem Schuurman

Op vrijdag 8 oktober waren de wethouders op de markt in Nieuwerkerk aan den IJssel! Daar hadden we een speciaal plek ingericht waar u al uw duurzaamheidsvragen kon stellen. En u maakte daar graag gebruik van! Bekijk het filmpje voor een korte sfeerimpressie. Heeft u nu nog een vraag voor een van de wethouders? Dan kunt u deze mailen naar duurzaam@zuidplas.nl


9 oktober | Verkenningstocht Duurzaam Zuidplas

Wat heeft Zuidplas veel te bieden op het gebied van duurzaamheid! Er zijn verschillende bedrijven, organisaties, verenigingen of particulieren die zich met duurzaamheid bezig houden. Op 9 oktober hebben veertien van hen hun deuren geopend! Bij elk van de stops kon u ook een leuke (duurzame) activiteit doen.


9 oktober | Uitreiking winnaar bijenhotelchallenge

Bijen en hommels bestuiven de planten en met een bijenhotel in uw tuin helpt u ze een handje. U lokt ze daarmee naar uw tuin. Zo kunnen de bijen schuilen voor slecht weer, hebben ze ruimte om eitjes te leggen én kunnen ze overwinteren. Onze imker Co Bos vertelde in zijn filmpje al hoe belangrijk de bijen voor Zuidplas zijn. En nodigde de inwoners uit om zelf een bijenhotel te maken. Het resultaat zag u in de tentoonstelling van de bijenhotels tijdens de opening van de verkenningstocht. Wethouders Jan Verbeek en Jan Willem Schuurman maakte zaterdag de winnaars bekend van de challenge #blijebijenzuidplas. Gefeliciteerd Gert Bakker, Dick Boom en Jaap Reijm met de winst en alle deelnemers bedankt voor het inzenden! Nog even nagenieten? Bekijk dan de terugblik hieronder.

De top 3

1ᵉ plaats | Gert Bakker

2ᵉ plaats | Dick Boom

3ᵉ plaats | Jaap Reijm

Duurzaam zuidplas
© Copyright 2021 Duurzaam Zuidplas