Contrast
Groter
Natuur en milieu

Definitieve gunning doelgroepenvervoer regio Midden-Holland

1200 mensen in de regio Midden-Holland maken iedere week gebruik van collectief vraagafhankelijk vervoer (de GroeneHartHopper) en van het leerlingen- en jeugdwetvervoer. Het contract met de vorige vervoerders liep af en verlengen was niet meer mogelijk. Na een uitgebreid proces zijn voor beide typen vervoer nieuwe aanbieders gevonden. Willemsen – de Koning voert vanaf 1 augustus het collectief vraagafhankelijk vervoer (CVV) uit. Voor het leerlingen- en jeugdwetvervoer is de uitvoerder Connexxion.

In juni ondertekenden de vervoerders en de regiogemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard, Waddinxveen en Zuidplas de contracten. De contracten gaan in per 1 augustus 2021 en hebben een looptijd van maximaal 7 jaar.

Beide contracten kwamen tot stand na een goed verlopen aanbestedingsproces

Vertegenwoordigers vanuit de vijf gemeenten hebben de inschrijvingen op de aanbesteding beoordeeld. Connexxion is de vervoerder met het hoogste aantal punten voor het leerlingen- en jeugdwetvervoer. Willemsen – de Koning kwam als beste uit de bus voor het collectief vraagafhankelijk vervoer, de GroeneHartHopper. Willemsen – de Koning rijdt naast het CVV ook het rolstoel gebonden dagbestedingsvervoer.

De nieuwe contracten voldoen aan eisen voor duurzaamheid en gebruiksvriendelijkheid

Het doelgroepenvervoer in de regio Midden-Holland gaat voornamelijk elektrisch rijden. Alle vijf de gemeenten vinden dit een belangrijk punt. Wethouder Sleeuwenhoek van de gemeente Krimpenerwaard (bestuurlijk trekker van de aanbesteding): “De contracten met Willemsen – de Koning en Connexxion zijn gegund op kwaliteit. De gemeenten hebben gekeken hoe ze de gebruikers van de GroeneHartHopper beter konden bedienen. Als resultaat daarvan is het mogelijk om 2 uur van tevoren te reserveren in plaats van 4 uur. Daarnaast hebben we ook sterk gekeken naar duurzaamheid. Deze vervoerders bieden het vervoer in onze regio elektrisch aan. We zien met vertrouwen uit naar een prettige samenwerking met beide partijen.”

Over Connexxion

Connexxion is er trots op dat ze, met het winnen van dit contract, een mooie bijdrage een duurzame mobiliteit in de regio Midden-Holland kan leveren. Bij Connexxion staat de reiziger altijd centraal. Daarnaast ziet Connexxion zero emissie als dé sleutel naar duurzame, efficiënte en comfortabele mobiliteit.

Over Willemsen-de Koning Groep B.V.

Willemsen – de Koning verzorgt landelijk de regie en uitvoering van personenvervoer met zorg. Zij bieden een helpende hand aan (regio)taxi-, leerlingen- en personenvervoer voor gemeenten, provincies, bedrijven en (zorg)instellingen. Al ruim 25 jaar onderscheiden zij zich van de branche op het gebied van klantgerichtheid, flexibiliteit en onze persoonlijke aanpak. Duurzaam ondernemen zit in hun DNA.

Wat is collectief vraagafhankelijk vervoer en leerlingen- en jeugdwetvervoer?

Collectief vraagafhankelijk vervoer is vervoer voor reizigers die vanwege een handicap, beperking of psychische aandoening niet meer zelfstandig kunnen reizen. Het is vervoer op afroep van deur tot deur. Leerlingen- en jeugdwetvervoer is vervoer voor kinderen die door hun beperking gebruik moeten maken van taxivervoer.  

Duurzaam zuidplas
© Copyright 2024 Duurzaam Zuidplas