Contrast
Groter
Energie & warmte

De voordelen van koken op inductie

Een ei bakken op een inductiekookplaat

Het is nogal wat: zo’n overstap van koken op gas naar inductie. Maar het beste duurzame alternatief voor je gasfornuis is een inductiekookplaat. Een inductiekookplaat werkt op stroom, maar is niet te vergelijken met een elektrische kookplaat of een keramische kookplaat. Een keer overgestapt, dan wilt u vast niets anders meer. Het is toch een stuk veiliger. Mocht u binnenkort aan een nieuwe keuken toe zijn, dan is het wel slim om voor inductie te kiezen.

5 voordelen van koken op inductie

  • Een pan water kookt op inductie twee keer zo snel als op gas.
  • Een inductiekookplaat is makkelijk schoon te maken.
  • Het is veilig; nooit meer gaslekken in de keuken.
  • Inductie is veruit de zuinigste manier van koken op elektriciteit.
  • Je past de temperatuur van de pitten razendsnel aan.
Duurzaam zuidplas
© Copyright 2024 Duurzaam Zuidplas