Energie & warmte

Collectief inkopen isolatiemateriaal

Isolatie is belangrijk! Het houdt uw woning in de zomer koel en in de winter lekker warm. Deze zomer is hét moment om de isolatie in orde te maken. Verkoeling zal in deze maanden welkom zijn en uw woning is dan klaar voor de winter. Bij het verduurzamen van een woning is isoleren de eerste stap. Daarna kunnen andere stappen worden gezet. Voor het isoleren van uw huis kunt u bij de gemeente een duurzaamheidslening aanvragen.

Het Duurzaam Bouwloket heeft voor u, als inwoner van Zuidplas, een mooi aanbod om isolatiemateriaal voordelig aan te schaffen. Het gaat om een actie waarbij samen met anderen (collectief) wordt ingekocht. U kunt ervoor kiezen om dit samen met uw buren te doen, maar het Duurzaam Bouwloket kan ook de verschillende aanmeldingen koppelen. De actie loopt tot en met 15 september 2020 en de korting kan oplopen tot 10% of meer (in vergelijking met prijzen in de markt). Meer over het aanbod voor de collectieve inkoop leest u hier.

Wie twee isolatiemaatregelen laat uitvoeren, kan bovendien een landelijke subsidie krijgen. Het Duurzaam Bouwloket, een onafhankelijk energieloket in dienst van de gemeente, heeft geen enkel belang bij een aanbod en helpt u graag. Dat kan via een gratis telefonisch consult. Ook een advies op maat in een ‘keukentafelgesprek’ is mogelijk. De eigen bijdrage daarvoor bedraagt € 50,-. In beide gevallen kunt u bellen met 072-743 39 56. Zij vertellen u ook meer over de subsidies en de duurzaamheidslening.

Belangrijk is nog om uit te leggen dat het Duurzaam Bouwloket voor de collectieve inkoopactie meerdere bedrijven benadert, die interessante maatregelen aanbieden tegen een scherpe (m2) prijs. Hierbij wordt ook gekeken naar erkenningen, keurmerken en certificaten. Soms lukt het niet om alleen lokale bedrijven mee te laten doen, dan kijkt het Bouwloket ook naar bedrijven in de regio.

Duurzaam zuidplas
© Copyright 2020 Duurzaam Zuidplas