Contrast
Groter
Natuur en milieu

Boomfeestdag in Zuidplas

Woensdag 18 maart 2020 wordt 64ste editie van de jaarlijkse landelijke boomfeestdag gehouden. In de gemeente Zuidplas gaan kinderen van vier verschillende basisscholen hieraan deelnemen. Al op 4 maart planten zij bomen samen met wethouder Jan Hordijk van de gemeente Zuidplas, en op 18 maart planten zij bomen met kinderburgemeester Vienne Zwarteveld en wethouder Jan Willem Schuurman.

Het landelijke thema is dit jaar is “Bomen geven energie”. Het streven van de stichting Nationale Boomfeestdag is om ieder kind tijdens zijn of haar basisschooltijd minimaal één boom te laten planten. Dit jaar gaat de stichting voor een record van 500.000 aangeplante bomen op één dag.

Kinderen bewuster maken van de natuur en gemeentelijk groen en openbare ruimte op een positieve manier over het voetlicht krijgen. Dat zijn de doelen van de boomfeestdag in de gemeente Zuidplas. Daarnaast dragen de kinderen ook een steentje bij aan het behalen van de gemeentelijke klimaatdoelen, want de aanplant van bomen helpt bij het halen van deze klimaatdoelen. Bomen maken de omgeving koeler. Ze geven schaduw en maken de lucht vochtiger. Ook zuiveren bomen de lucht en vergroten ze de biodiversiteit in de omgeving door het bieden van een schuilplaats en voedsel voor dieren.

Duurzaam zuidplas
© Copyright 2024 Duurzaam Zuidplas