Contrast
Groter

Tegel eruit, groen erin!

Elke steen die wordt vervangen door groen zorgt voor een groenere toekomst. Meer groen zorgt er namelijk voor dat het regenwater in de bodem kan zakken. Dit heeft veel voordelen. Zo wordt het grondwater weer aangevuld en er is minder overlast van overstromingen door hevige regenbuien. Het regenwater hoeft dan niet meer te worden afgevoerd via het riool. Het rioleringssysteem is namelijk niet opgewassen tegen extreme regenbuien.

Meer groen zorgt er ook voor dat het bodemleven verbetert. Insecten, amfibieën en vogels voelen zich prettiger en gezonder in een leefgebied met meer groen. U draagt dus letterlijk bij aan de biodiversiteit van de stad.

Natuurlijk niet onbelangrijk: mensen voelen zich prettiger en gezonder met meer groen in een stad of dorp. De omgeving is groen en vrolijk en meer groen zorgt voor een betere luchtkwaliteit. Groen vangt fijnstof op en dat is goed voor de gezondheid. En het zorgt er voor dat uw tuin koeler is op hete zomerse dagen. Dat betekent dus meer comfort op een warme zomerdag!

Duurzaam zuidplas
© Copyright 2024 Duurzaam Zuidplas