Contrast
Groter

Regenwateropslag: een regenton

Een dakgoot die uitkomt op een regenton

Hevige regenbuien zorgen ervoor dat het regenwater niet snel genoeg in de bodem weg kan zakken. Hierdoor ontstaat wateroverlast. Een regenton kan helpen om een gedeelte van dit water op te vangen.

Een regenton helpt ook in tijden van droogte. Met het water uit de regenton kunt u uw planten besproeien in de tuin en dat is zelfs beter voor uw planten dan gewoon tapwater. Dat komt doordat regenwater veel minder kalk bevat dan kraanwater. Kalk is misschien wel goed voor mensen, maar planten vinden dit minder fijn. Met water uit de regenton kunt u ook prima de ramen en de auto wassen. Omdat er geen kalk in het water zit laat het geen strepen achter!

Water uit de regenton gebruiken in plaats van water uit de kraan is ook beter voor het milieu. Wist u dat een sproeibeurt van een kwartier gemiddeld zo’n 100 liter drinkwater kost? Het produceren van drinkwater kost energie. Door regenwater te gebruiken draagt u dus bij aan energiebesparing en u helpt de drinkwaterbedrijven in de perioden van hitte door drinkwater te besparen.

TIP: Vraag uw tuincentrum naar tips en tricks als u op zoek bent naar een regenton. Regentonnen zijn er namelijk in vele maten en gemaakt van verschillende materialen.

Duurzaam zuidplas
© Copyright 2024 Duurzaam Zuidplas