Contrast
Groter
Energie & warmte

Isoleren en besparen

Een goed geïsoleerd huis heeft verschillende voordelen: minder kou en tocht, een lagere energierekening én minder CO2-uitstoot. Gemeente Zuidplas laat u graag zien hoe u de isolatie van uw huis checkt en wat u kunt doen om dak, muren, ramen of vloer beter te isoleren.

1. Dak: met dakisolatie kunt u honderden euro’s besparen. En het mooie is: zowel schuine als platte daken lenen zich voor isolatie! Op de website van ons Energieloket leest u meer over het isoleren van een plat of schuin dak.

2. Gevel: om te voorkomen dat warmte verloren gaat via uw muren, kunt u de gevels (laten) isoleren. Er zijn drie opties voor gevelisolatie, namelijk spouwmuur-, buitengevel– en binnengevelisolatie. Ons Energieloket geeft meer informatie over buitengevelisolatie en spouwmuurisolatie.

3. Vloer: in huizen die gebouwd zijn vóór 1983 lekt vaak nog veel warmte weg via de kruipruimte. Een goed geïsoleerde ondergrond zorgt ervoor dat uw huis veel warmer en droger aanvoelt. Ons Energieloket geeft meer informatie over vloerisolatie.

4. HR++glas: dit wordt ook wel hoogrendementsglas genoemd en biedt meer isolatie dan gewoon dubbel glas. In plaats van lucht zit er een speciaal soort edelgas (argon of krypton) tussen de glasplaten. Ook heeft het glas een extra metaalreflecterende coating, die de buitentemperatuur van de binnentemperatuur scheidt. Daarnaast reflecteert de coating 90% van de warmtestraling terug naar binnen.

5. HR+++glas: driedubbel glas met als tussenlaag een edelgas en een coating. Hierdoor lekt er nagenoeg geen warmte meer door de ramen van uw huis.   

Kijk voor praktische informatie over isoleren, ventileren, opwekken duurzame energie, duurzaam verwarmen en koelen op de website van ons Energieloket.

Duurzaam zuidplas
© Copyright 2024 Duurzaam Zuidplas