Contrast
Groter

Gemeente Zuidplas start met een onderzoek naar de biodiversiteit

Wist u dat een hoge biodiversiteit een positief effect heeft op u als mens en uw leefomgeving? Een groene leefomgeving is niet alleen goed voor de gezondheid, het draagt ook bij aan het welzijn en is goed voor de planten en dieren. Deze zomer starten we in de gemeente Zuidplas met een onderzoek naar de biodiversiteit.

Biodiversiteit is een mix aan verschillende soorten planten, dieren en micro-organismen. Wij leren steeds meer over biodiversiteit. Bijvoorbeeld dat wij ons als mens beter voelen in een groene omgeving met planten, dieren en micro-organismen. Een lage biodiversiteit is dus slecht voor de mens en moet voorkomen worden. Als gemeente vinden wij het ook belangrijk om de biodiversiteit te verhogen. Daarom gaan we aan de slag om de biodiversiteit in onze gemeente te onderzoeken.

In de gemeente Zuidplas zijn verschillende landschappen waar veel soorten planten en dieren te vinden zijn. Wij weten alleen niet om hoeveel soorten planten en dieren het gaat. Om dit te weten te komen hebben wij de hulp van personen nodig die alles weten over planten, dieren en micro-organismen. Zij worden ecologen genoemd. Samen met de ecologen hebben wij een plan gemaakt om de biodiversiteit deze zomer te onderzoeken. Dit betekent dat er vanaf 1 mei tot eind september 2024 ecologen in de verschillende landschappen aanwezig zijn.

Vindt u het zelf ook leuk om planten en dieren te zoeken in de verschillende landschappen? Misschien komt u wel de mooiste planten en bloemen tegen, of bijzondere dieren! U kan dit delen of bekijken op www.waarneming.nl.

Duurzaam zuidplas
© Copyright 2024 Duurzaam Zuidplas