Contrast
Groter

Week van het Water | 3 tot en met 9 mei 2021

In de periode van 3 tot en met 9 mei organiseert de gemeente Zuidplas de Week van het Water. Een week vol informatie en leuke acties! U kunt bijvoorbeeld een interessant webinar volgen over klimaatadaptatie. Verder delen wij appel- en perenbomen uit aan onze inwoners en vindt de lancering plaats van de subsidie Klimaatadaptatie.

Kennissessie klimaatadaptatie | 3 mei

Kom alles te weten over: de gevolgen van (te veel) of juist te weinig water in Zuidplas. Hoe we om moeten gaan met periodes van grote regenval en droogte.  En wat er met de resultaten van onderzoeken daarnaar gedaan wordt.

Sprekers
Annabel Visschedijk, gebiedsadviseur Hogeheemraadschap Schieland en Krimpenerwaard vertelt meer over klimaatadaptatie en onze watersystemen. Nanning Dijkstra, beleidsadviseur openbare ruimte gemeente Zuidplas vertelt meer over resultaten van de stresstesten die in 2020 in Zuidplas zijn gehouden en legt uit wat wij met de resultaten doen.

Programma

19.30 – 19.35 uur:Opening Marion van der Voort en welkomstwoord
19.35 – 19.45 uur:Welkomwoord Jan Willem Schuurman
19.45 – 20.10 uur:Introductie + toelichting klimaatadaptatie
en watersystemen door Annabel Visschedijk,
gebiedsadviseur Hogeheemraadschap
Schieland en Krimpenerwaard
20.10 – 20.20 uur:Mogelijkheid tot het stellen van vragen
20.20 – 20.30 uur: Toelichting stresstesten door Nanning
Dijkstra, beleidsadviseur openbare
ruimte gemeente Zuidplas
20.30 – 20.40 uur:Mogelijkheid tot het stellen van vragen
20.40 – 20.50 uur:Terugblik en afsluiting van de avond

Hoe kunt u meedoen?
Voorafgaand aan de kennissessie ontvangt u van ons een link waarmee u de kennissessie kunt volgen. Op de avond zelf kunt u via Menti.com vragen stellen aan de sprekers. We leggen tijdens de bijeenkomst precies uit hoe het werkt. Wij raden u aan om de kennissessie te volgen via bijvoorbeeld uw pc, laptop of tablet en uw vragen via Menti.com te stellen met uw telefoon.

Kunt u er niet bij zijn?
Bent u niet in de gelegenheid om de kennissessie online te volgen, maar heeft u wel vragen, dan kunt u deze stellen via duurzaam@zuidplas.nl. De kennissessies worden opgenomen. U kunt deze terugkijken op www.duurzaamzuidplas.nl op een tijdstip dat u beter uitkomt. De antwoorden op uw vragen vindt u vanaf 10 mei terug bij de veelgestelde vragen op onze website.
Fruitbomenactie: Fruitig en groen Zuidplas
Tijdens deze week willen wij u extra informeren hoe belangrijk een groene tuin is. Het zorgt niet alleen voor een natuurlijk opvang van het regenwater, maar ook voor de verbetering van de leefbaarheid in buurten en wijken en het vergroten van de biodiversiteit. En wij dragen er graag wat groens aan bij.

Woont u in Zuidplas? Dan kunt u op 3, 4, 6, 7 en 8 mei een gratis een appel- of perenboom ophalen. Het zijn nog kleine boompjes, maar ze kunnen maximaal 2 meter hoog worden.

Wauw, dat ging snel! Binnen een paar uur na publicatie waren alle 500 beschikbare boompjes gereserveerd. Ook wij hadden niet verwacht dat zoveel inwoners, samen met ons, Zuidplas groener willen maken. Daar zijn we natuurlijk wel heel blij. Om nog meer mensen een kans te geven te vergroenen én vanwege het grote succes komen er nog eens 500 bomen beschikbaar! En deze keer is het helaas echt op=op.

Aanmelden en locatie
De bomen kunnen op 3, 4, 6, 7 of 8 mei worden opgehaald tussen 09.00  – 17.00 uur. Bij de aanmelding kunt u aangeven welke boom u wilt en op welke dag en tijdstip u de boom komt ophalen.

U kunt uw fruitboom ophalen achter de begraafplaats in Zevenhuizen Nijverheidscentrum 52. Hier wordt een drive-by locatie ingericht. Deze locatie ligt wat verscholen en zijn herkenbaar door de vlaggen op de Zuidplasweg (tegenover la Baraque). De ophaallocatie grenst aan het Nijverheidscentrum 52. U kunt dit adres gebruiken als indicatie. U ziet dan vanzelf de vlaggen.

Hoe kunt u meedoen?
U kunt zich tussen 2 april en 1 mei aanmelden. Vanwege de COVID-19 maatregelen is het noodzakelijk dat u in de aanmelding een tijdslot kiest op één van de drie aangewezen dagen. Er zijn maar een beperkt aantal plekken per tijdslot beschikbaar waardoor het kan voorkomen dat een bepaald tijdslot ‘vol’ zit. Nadat u zich heeft aangemeld ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging van het tijdslot. Deze e-mail geldt tevens als bewijs dat u zich heeft aangemeld en kunt u laten zien bij het ophalen van de fruitboom. Let op: op=op. Er is een limiet voor het aantal fruitbomen dat we kunnen aanbieden. Om die reden mag per persoon één fruitboom worden gereserveerd. Op deze manier heeft ieder evenveel kans op een fruitboom.


Ook een (gratis) fruitboom? Aanmelden voor een van de ophaaldata kan hier!

Let op: Lukt het niet meer om een boom te reserveren voor een bepaalde datum, dan zijn ze allemaal vergeven. Probeer het dan voor een andere dag. Zijn alle dagen vol, dan zijn echt alle bomen op.

Duurzaam zuidplas
© Copyright 2021 Duurzaam Zuidplas